Autobuska stanica Aleksandrovac

0

Autobuska stanica u Aleksandrovcu

Kada se pomene Aleksandrovac sigurno je gotovo svakom prva asocijacija čuvena manifestacija ” Župska berba “, koja uz ” Oplenačku berbu ” i vršački ” Grožđebal ” predstavlja jednu od najvećih manifestacija posvećenih vinu na području čitave Srbije.
Aleksandrovac je vekovima poznat kao grad vina i vinograda, a u istorijskim spisima se prvi put pominje vrlo rano, već u prvoj polovini 12. veka.

U neposrednoj blizini grada se nalaze brojni srpski srednjevekovni manastiri, kao i tvrđava Koznik, tako da ovaj grad predstavlja izuzetno atraktivnu destinaciju.

Autobuska stanica Aleksandrovac

Lokalni prevoz u Aleksandrovcu

Kako je položaj grada izuzetno povoljan, to je i prevoz u njemu prilično dobro organizovan. Sa glavne autobuske stanice Aleksandrovac najčešći su polasci za obližnji Kruševac, koji je udaljen svega oko sat vremena vožnje autobusom. Mada je Aleksandrovac odlično saobraćajno povezan i sa mnogim drugim gradovima širom Srbije. Pa su tako prisutne redovne autobuske linije za : Beograd, Kraljevo, Jagodinu, a takođe jedna od najčešćih saobraćajnih linija je i Aleksandrovac – Vrnjačka banja.
Uz sve to, u Aleksandrovcu odlično saobraća i međumesni prevoz, pa je grad jako dobro saobraćajno povezan i sa selima u okolini.

Kontakt, radno vreme i adresa

Zvanična adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Aleksandrovac glasi Aleksandrovac bb.

Ukoliko su vam potrebne bilo kakve informacije ili obaveštenja vezano za odlaske ili dolaske na glavnu autobusku stanicu Aleksandrovac možete ih dobiti na broj telefona 037 3556 240 ili direktno na šalterima stanice u njihovo radno vreme.

Autoprevoznici u Aleksandrovcu

Na glavnoj autobuskoj stanici Aleksandrovac su zastupljeni mnogi privatni autoprevoznici, a svakako najviše polazaka ima autoprevoznik ” Jugoprevoz ” iz Kruševca.

Google mapa

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!