Autobuska stanica Aleksinac

0

Autobuska stanica u Aleksincu

Iako spada u manje gradove po broju stanovnika, Aleksinac itekako ima šta da ponudi svojim gostima. I mada oni nisu tako česti danas, Aleksinac ne posustaje, nadajući se da će uspeti da jednog dana povrati nekadašnji sjaj.

A nekada je Aleksinac bio prvi u mnogo čemu. Prva gimnazija u južnom delu Srbije je otvorena u Aleksincu, posebnom naredbom kneza srpskog Mihaila Obrenovića. Prvi zvaničan gradski urbanistički plan u južnoj Srbiji je bio napravljen 1839. godine za grad Aleksinac, zahvaljujući srpskom knjazu Milošu Obrenoviću. A sam knjaz Miloš se smatra najzaslužnijim za razvoj grada Aleksinca.

Iako se danas Aleksinac smatra manjim gradom, kada je u pitanju broj stanovnika, ono što se ne sme osporiti jeste da je ovaj grad uprkos svemu vrlo bitan kulturni i obrazovni centar, uzevši u obzir da ima tri osnovne i isto toliko srednjih škola, kao i jednu stručnu, što je u odnosu na ukupan broj stanovnika zaista dovoljno.

autobuska stanica aleksinac

Autobuska stanica Aleksinac

Uz to, Aleksinac je izuzetno dobro povezan autobuskim linijama sa okolnim selima i ostalim gradovima širom Srbije. Sa glavne autobuske stanice Aleksinac redovno saobraćaju linije prevoznika ” Niš ekspres “, ” Lasta “, a glavna autobuska stanica Aleksinac je često stajalište i mnogih drugih autoprevoznika. Uz redovan gradski, prigradski i međugradski prevoz, sa glavne autobuske stanice Aleksinac postoje i nedeljni polasci ” Niš ekspres ” – a prema gradovima u Nemačkoj i Austriji, kako je navedeno na zvaničnom sajtu ovog autoprevoznika.

Sa glavne autobuske stanice Aleksinac postoje redovne linije autoprevoznika ” Niš ekspresa “ između ostalih i za : Niš, Kruševac, Beograd, Kragujevac, kao i mnoge druge gradove u Srbiji, a Sokobanja je prva na listi redovnih dnevnih polazaka. Uz to, ” Niš ekspres ” saobraća i prema okolnim selima svakoga dana. Između ostalih, sa glavne autobuske stanice Aleksinac su redovni polasci prema : Bobovištu, Crnoj bari, Jakovlju, Markovcu, Kamenici, Mozgovu, Rsovcu, Vitkovcu, Vukanji i ostalim aleksinačkim selima.

Gradski i prigradski prevoz u Aleksincu

Glavna autobuska stanica Aleksinac se nalazi nedaleko od centra grada, ali ipak je potrebno koristiti gradski prevoz kako biste stigli do centra. Autobusi preduzeća ” Niš ekspres ” obavljaju redovan gradski i prigradski prevoz u Aleksincu i okolini.

Međutim, ono našta se često meštani i ljudi koji posećuju Aleksinac žale jeste neusklađenost vremena dolaska autobusa iz, na primer Beograda ili Kragujevca, Niša i prolaska linije gradskog ili prigradskog autobusa. Tako da je najbolje da budete spremni ili na malo duže čekanje, jer prigradske linije mahom imaju polaske na oko sat vremena ili na trčanje za autobusom onog trenutka kada izađete iz autobusa na glavnoj autobuskoj stanici Aleksinac.

Sama glavna autobuska stanica Aleksinac nije velika, jer ima svega 14 šaltera, od kojih je mahom u upotrebi njih osam, što znatno olakšava snalaženje.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Aleksinac je 22. decembra bb.

Radno vreme i ove, kao i većine ostalih stanica u Srbiji je isto. Broj telefona na koji možete dobiti sve neophodne informacije i obaveštenja je 018 804 530 ili na šalerima stanice u njeno radno vreme.

Google mapa

Autoprevoznici u Aleksincu

Autoprevoznici koji imaju svoje polaske sa glavne autobuske stanice u Aleksincu su na prvom mestu ” Lasta ” iz Beograda i autoprevoznik ” Niš ekspres ” iz Niša.

Takođe, sa glavne autobuske stanice Aleksinac polaze i autobusi mnogih drugih autoprevoznika, a najviše polazaka imaju autoprevoznici : ” Auto kodeks “, ” Jedisntvo Vranje ” i” Sokoprevoz “.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!