Autobuska stanica Apatin

0

Autobuska stanica u Apatinu

Ako neko možda i nije otkrio sve čari Apatina ili nije imao prilike da uživa u nekoj od vrlo interesantnih turističkih manifestacija koje se organizuju u ovom vojvođanskom gradu, onda je pravi trenutak da otkrije njegovu bogatu turističku ponudu. Na tek nešto manje od 5 kilometara udaljenosti od Apatina nalazi se pravi biser turizma Srbije – banja Junaković. Uz to, u neposrednoj blizini grada protiče reka Dunav, što je dovelo do razvoja posebne grane turizma u Apatinu. Nautički turizam je u Apatinu počeo da doživljava pravu ekspanziju, a postoje tendencije i da se upravo u Apatinu izgradi prva međunarodna marina i pristan za brodove, čime će se ovaj grad svrstati u red turističkih odredišta na teritoriji Srbije.

Tokom leta, ali i u ostalim periodima godine, grad Apatin je domaćin mnogih značajnih manifestacija, a najznačajnija među njima je svakako ” Apatinske ribarske večeri “.

Autobuska stanica Apatin

Na teritoriji opštine Apatin postoji veliki broj sakralnih objekata, tako da imate šta videti kada krenete u posetu ovom vojvođanskom gradu. Samo ne zaboravite da se upoznate i sa jednom od najvećih znamenitosti grada – trnovo drvo koje spada u jedan od najstarijih primeraka, a posebnu pažnju privlači njegova visina od čak 15 metara. Trnovo drvo koje je jedan od simbola grada je smešteno između katoličke crkve Uznesenje Marijino i zgrade u kojoj je smeštena muzička škola, u ulici Srpskih vladara.

Lokalni prevoz u Apatinu

Glavna autobuska stanica Apatin je u vlasništvu autoprevoznika ” Severtrans “, čije je sedište u Somboru, pa je sasvim razumljivo zbog čega je najveći broj autobuskih polazaka sa glavne autobuske stanice Apatin upravo za Sombor. Naravno, Apatin je saobraćajno odlično povezan i sa mnogim drugim gradovima Srbije, a tu se prvenstveno misli na Beograd i Novi Sad, stim što je i obližnja Banja Junaković, koja postaje prava turistička atrakcija, takođe na listi čestih polazaka autobusa sa glavne autobuske stanice Apatin.

Prevoz od autobuske stanice ka drugim delovim grada i okolnim mestima i obrnuto odlično funkcioniše u Apatinu. Relativno su česti polasci za okolna sela, tako da se slobodno može reći da je glavna autobuska stanica Apatin, iako relativno, mala prilično prometna.

Kontakt, radno vreme i adresa

Zvanična adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Apatin glasi : ulica Dimitrija Tucovića broj 129.

Ukoliko su vam potrebne bilo kakve informacije i obaveštenja o dolascima, odnosno polascima autobusa sa glavne autobuske stanice Apatin možete ih dobiti ili direktno na šalterima stanice u njihovo radno vreme ili na broj telefona za informacije 025 772 131-

Autoprevoznici u Apatinu

Kako je glavna autobuska stanica Apatin u vlasništvu preduzeća za transport ” Severtrans “, čije sedište je u Somboru, sasvim je za očekivati da su među autoprevoznicima koji saobraćaju na ovoj autobuskoj stanici najzastupljeniji upravo autobusi ” Severtrans ” – a. Manje su zastupljeni privatni autoprevoznici.

Google mapa

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!