Autobuska stanica Arandjelovac

0

Autobuska stanica u Arandjelovcu

Prva asocijacija na šumadijski grad Aranđelovac svakako je srpski knjaz Miloš Obrenović i čuvena fabrika vode koji je nazvana po ovom velikom srpskom vladaru. Razloga za to je puno, a jedan od osnovnih je taj što je upravo knjaz Miloš nadenuo naziv ovom gradu. Kako vele istorijski podaci, knjaz je voleo da posećuje Bukovičku banju. Želeći da pokuša da okaje svoje grehe, srpski knjaz Miloš Obrenović odluči da podigne crkvu u selu Vrbica nadomak Bukovičke banje i da joj nadene simboličan naziv Pokajnica.

Iako postoje zapisi da je varošica na ovom mestu postojala još u 15. veku za Aranđelovac se često kaže da je jedan od mlađih gradova u Srbiji, a pri tom se misli na doba njegovog zvaničnog nastanka.

I mada se danas često može čuti da Aranđelovac nije naročito ” živ ” gradić, brojni hoteli, restorani i kafići kojih ima u Aranđelovcu ne idu baš u prilog toj tvrdnji.

Autobuska stanica Arandjelovac

Autobuska stanica Arandjelovac

Uz to, od i do glavne autobuske stanice Aranđelovac saobraćaju redovne linije različitih auto prevoznika, tako da je grad odlično povezan i sa okolnim selima, ali i sa ostalim gradovima širom Srbije. Putnike prvenstveno prevoze autobusi preduzeća ” Auto kodeks “ i ” Lasta “, a svakodnevno se obavljaju polasci za : Kragujevac, Mladenovac, Užice, Gornji MIlanovac, Beograd i mnoge druge gradove u Srbiji.

Medjumesni prevoz u Arandjelovcu

Uzevši u obzir da se glavna autobuska stanica Aranđelovac nalazi u centralnoj gradskoj ulici, a da je na svega desetak minuta hoda od nje čuvena Bukovička banja, nema razloga za brigu. Jer ćete do i od stanice stići vrlo jednostavno i prilično brzo, bez obzira u kom delu grada bili smešteni. Aranđelovac nije veliki grad, pa je shodno tome i snalaženje u njemu vrlo jednostavno.

Uz to, svakoga dana po nekoliko puta sa glavne autobuske stanice Aranđelovac polaze autobusi preduzeća ” Auto kodeks ” i ” Lasta ” prema okolnim selima. Autobusi voze, između ostalih prema selima : Darosava, Tulež, Misača, Bukovik, Stojnik, Ranilović , Orašac, Brezovac, ali i prema ostalima koji se nalaze u okolini grada.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa – Glavne autobuska stanica Aranđelovac se nalazi u centralnoj gradskoj ulici kneza Mihaila broj 104.

Radno vreme autobuske stanice Aranđelovac je uobičajeno za autobuske stanice u Srbiji.

Broj telefona – Sve informacije i obaveštenja možete dobiti na broj telefona 034 671 73 00 ili na šalterima glavne autobuske stanice Aranđelovac, u radno vreme šaltera.

Google mapa

Autoprevoznici u Aranđelovcu

Najzastupljeniji autoprevoznik na glavnoj autobuskoj stanici u Aranđelovcu, koji ujedno i ima najviše polazaka prema mnogim gradovima širom Srbije jeste ” Auto kodeks “. Mada su prisutni i drugi autoprevoznici, ali sa dosta manjim brojem polazaka, poput transportnog preduzeća ” Lasta ” iz Beograda , kao i autoprevoznik ” Dunavprevoz “.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!