Autobuska stanica Beograd

0

Autobuska stanica u Beogradu

Prvi kontakt koji gosti Beograda imaju sa srpskom prestonicom je mahom vezan za autobusku ili železničku stanicu u Beogradu. Možda baš iz tog razloga gosti Beograda bivaju zbunjeni, jer se i glavna autobuska stanica Beograd, kao i železnička koja se nalazi u njenoj neposrednoj blizini, nalaze u jednom od starijih delova grada. I mora se priznati, nisu naročito dobro povezane sa strogim centrom beograda. Zapravo, do centra je vrlo jednostavno stići iz pravca autobuske ili železničke stanice, ali pešice.

A ako imate na umu da putnici koji stižu u Beograd sa sobom, sasvim logično nose prtljag, apsolutno je nelogično da će ići pešice i to uzbrdo prema centru grada. Zato, ali i iz još mnogo razloga se sve češće govori o izmeštanju glavne autobuske stanice Beograd i to na područje Novog Beograda.

Preduzeće ” Beogradska autobuska stanica ” ili skraćeno BAS je osnovano daleke 1966. godine, trećeg dana meseca marta i do danas uspešno posluje. Iz Beograda, pored redovnih međunarodnih linija, postoje i redovne linije za: Gornji Milanovac, Inđiju, Jagodinu, Kruševac, Novi Sad, Obrenovac i druge veće i manje gradove u Srbiji.

Autobuska stanica Beograd

Autobuska stanica Beograd

Gradski prevoz u Beogradu

Glavna autobuska stanica Beograd se nalazi u neposrednoj blizini Glavne železničke stanice. Ukoliko dolazite iz pravca Novog Beograda, onda valja da znate da se glavna autobuska stanica Beograd nalazi u blizini železničkog mosta. Do BAS – a vode autobuske linije iz različitih delova Beograda: 46, 51, 78, 83, 91, 92, 511, 551, 552, 553, 601, te tramvaj broj 9. Ukoliko vam se čini da se nećete tako lako snaći, najbolje je da koristite taxi usluge. U neposrednoj blizini glavne autobuske stanice Beograd postoji nekoliko taxi stanica, a postoji i veliki broj taxi udruženja koji rade po principu zakazanih vožnji, tako da taxi vožnju možete dogovoriti i pre nego što krenete put srpske prestonice.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa glavne autobuske stanice Beograd je Železnička ulica broj 4. Šalteri na BAS – u rade neprekidno, a informacije i obaveštenja vezana za rezervaciju i prodaju karata za domaće linije i linije prema lokacijama u državama nekadašnje Savezne Federativne Republike Jugoslavije možete dobiti na broj telefona 011 2626299 u periodu od 05:30 do 22:00h. Za međunarodne linije na brojeve telefona 011 2627146 i 011 6658759, svakog dana u periodu od 7:00h do 20:00h, a nedeljom od 07:00 do 16:00h. A tu su i brojevi telefona 011 2611526 i 011 2180377 na kojima takođe možete dobiti informacije i obaveštenja ili, pak izvršiti rezervacije za međunarodne polaske i dolaske svakog radnog dana u periodu od 08:00 do 20:00h i subotom od 08:00 do 15:00h. Inače, sve neophodne informacije i obaveštenja možete dobiti i na šalterima autobuske stanice Beograd, svakoga dana u nedelji u bilo koje doba dana i noći.

Google mapa

Autoprevoznici u Beogradu

Na beogradskoj glavnoj autobuskoj stanici saobraća najveći broj različitih autoprevoznika na teritoriji čitave Srbije. Svakako su najzastupljeniji autobusi beogradskog autoprevoznika ” Lasta “, ali i autobusi mnogih drugih autoprevoznika, koji su u privatnom ili društvenom vlasništvu.

Između ostalih, tu su : ” Auto prevoz Čačak “, ” Auto Kodeks “, ” Janjušević Priboj “Laletrans Plus “, ” UNACOP “, ” Kolašin prevoz “, ” Kavim Raška “, ” Niš Ekspres “, ” Jedinstvo Vranje “, ” Kanis Leskovac “, ” Severtrans Sombor “, ” Banbus “, ” Top Turist “, ” Ozlem Turs Novi Pazar “, ” Jugoprevoz Kruševac “, ” Bečej prevoz “, ” Dunavprevoz “, ” Stup Vršac “, ” Benko Turs 92 “, ” Stevan bus ” i mnogi drugi.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!