Autobuska stanica Čačak

0

Autobuska stanica u Čačku

Ovaj grad u centralnoj Srbiji se nalazi na osmom mestu po broju stanovnika. Smešten je u samo srce Moravičkog okruga, a broji preko 70 hiljada stanovnika. Lokacija Čačka je vrlo specifična, jer se grad nalazi u dolini reke Zapadne Morave, okružen planinama : Ovčar, Kablar i Vujan, dok se u njegovoj okolini nalaze još dve planine, Suvobor i Maljen.

Naziv grada datira s početka 15. veka, a poznato je da je tokom 12. veka gradom vladao Starcimir Zavidović, brat velikog srpskog župana Stefana Nemanje. U to doba je ovaj grad nosio naziv Gradac.
Čačak je imao vrlo važnu ulogu tokom burne istorije Srbije, a danas se pretvorio u pravi moderan grad. Uz to što je administrativno središte Moravskog okruga, Čačak predstavlja i centar kulture okruga. U čačanskom Domu kulture postoji veliki izbor sekcija za decu i odrasle, a tu je i Narodni muzej, te galerija čuvene slikarke rodom iz Čačka, Nadežde Petrović. Uz sve navedeno, vrlo je važno naglasiti da je Čačak i univerzitetski grad, jer u njemu postoje Fakultet tehničkih nauka i Agronomski fakultet.

Autobuska stanica cacak

Autobuska stanica Čačak

Uz sve navedeno, Čačak je izuzetno dobro saobraćajno povezan sa ostatkom Srbije, ali i zemljama u regionu. Sa glavne autobuske stanice Čačak svakodnevno saobraćaju autobusi prema okolnim selima, ali i redovne autobuske linije prema gradovima u Srbiji. Autobusi iz Čačka voze za : Beograd, Kraljevo i Zlatibor, a Ivanjica i Kruševac su takođe vrlo česte redovne linije čačanskog autoprevoznika, kao i ostali veći i manji gradovi u Srbiji.

Gradski prevoz u Čačku

U Čačku je gradski prevoz prilično dobro organizovan, a obavlja se autobusima firme ” Autoprevoz “. Većina linija gradskog prevoza prolazi i u neposrednoj blizini glavne autobuske stanice Čačak, pa je snalaženje u ovom gradu prilično jednostavno. Uz to, nadomak glavne stanice se nalazi i taksi stanica, kao i železnička stanica u Čačku.

Raskrsnica ” Solid ” je glavna u gradu, pa tuda prolaze svih šest linija gradskog prevoza, a sama raskrsnica je relativno blizu glavne autobuske stanice Čačak.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Čačak je Lomina ulica broj 67.

Broj telefona na koji možete dobiti sve potrebne informacije i obaveštenja je 032 22 22 11 ili na šalterima stanice u radno vreme.

Google mapa

Autoprevoznici u Čačku

U Čačku je svakako najzastupljeniji ” Autoprevoz Čačak ” u čijem vlasništvu se nalazi i glavna autobuska stanica u ovom mestu. Ovaj autoprevoznik ima najviše polazaka prema gotovo svim gradovima širom Srbije.

A tu su i autoprevoznici kojima je glavna autobuska stanica Čačak jedna od stanica, poput recimo autoprevoznika ” Feniks GIZ ” koji saobraća od Gornjeg Milanovca do Užica, a staje u Čačku, kao i autoprevoznik ” Trans – Jug ” koji saobraća od Ljiga do Gornjeg Milanovca i obratno.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!