Autobuska stanica Gornji Milanovac

0

Autobuska stanica u Gornjem Milanovcu

Kao uspomenu na svog brata Milana, čuveni srpski knjaz Miloš Obrenović daleke 1859. godine jednom gradu u Srbiji daje naziv, koji nosi i danas. Najmlađi grad u Srbiji, današnji Gornji Milanovac je nastao 50 – ih godina 19. veka.

Danas je Gornji Milanovac vrlo zanimljiv gradić, pa iako je gotovo najmlađi u celoj Srbiji, vrlo brzo se razvijao. Pored toga što je sam grad vrlo interesantan za posetu, jer se u njemu nalazi veliki broj zanimljivih građevina i spomenika, ono što je posebno zanimljivo i po čemu je Gornji Milanovac izuzetno poznat jeste njegova okolina.

Grad se nalazi u podnožju dve čuvene srpske planine, Rudnik i Vujan, na kojima se nalaze i brojni hoteli i seoska domaćinstva. Takođe, u neposrednoj blizini Gornjeg Milanovca se nalazi i : Takovo, manastir Vraćevšnica, spomen park Brdo mira, muzej u selu Koštunići, ali i čuvena izletišta : Savinac, Rudnik i Ždreban. A kako se glavna autobuska stanica Gornji Milanovac nalazi nadomak centra grada, uopšte nije teško od nje stići do svih ovih mesta, jer postoje redovne gradske linije prema okolnim selima.

Autobuska stanica Gornji Milanovac

Autobuska stanica Gornji Milanovac

Takođe, glavna autobuska stanica Gornji Milanovac ima i svakodnevne redovne polaske prema mnogim gradovima i Srbiji. Između ostalih, sa glavne autobuske stanice Gornji Milanovac redovno saobraćaju autobusi za: Kragujevac, Beograd, Čačak, Aranđelovac i Užice, ali i prema drugim gradovima širom Srbije.

Gradski i medjumesni prevoz u Gornjem Milanovcu

Uzevši u obzir da se glavna autobuska stanica Gornji Milanovac nalazi nadomak centra grada, to jest u neposrednoj blizini Gradskog parka i centralne ulice, Vojvode Mišića, vrlo je jednostavno od nje doći do centra grada i obrnuto. U prilog tome ide i činjenica da sa glavne autobuske stanice Gornji Milanovac kreću i na nju pristižu autobusi iz svih obližnji sela. Između ostalih postoje redovne, lokalne linije prema selima : Lipovac, Dragolj, Ugrinovci, Belo polje, Savinac, Lalinci, Pranjani, Kamenica, Bogdanica, Gojna gora i Grabovica, kao i prema većini ostalih sela u okolini Gornjeg Milanovca.

Međutim, ne zaboravite da sve neophodne informacije i obaveštenja potražite na navedeni broj telefona ili na šalterima glavne autobuske stanice Gornji Milanovac u njeno radno vreme, jer postoje linije koje nisu aktuelne tokom raspusta u školama, kao i tokom kolektivnog odmora.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa glavne autobuske stanice Gornji Milanovac se nalazi u ulici Tihomira Matijevića broj 2.

Broj telefona na kome možete dobiti sve neophodne informacije i obaveštenja je 032 717 715.

Radno vreme glavne autobuske stanice Gornji Milanovac je uobičajeno za autobuske stanice u Srbiji.

Google mapa

Autoprevoznici u Gornjem Milanovcu

Uz autobuse prevoznika ” Autoprevoz ” iz Čačka, na glavnoj autobuskoj stanici u Gornjem Milanovcu su prisutni i mnogi drugi autoprevoznici, a na prvom mestu kraljevačko transportno preduzeće ” Autotransport “.

Tu su i autoprevoznici : ” Benko Turs 92 “, ” Bečej prevoz “, kao i autoprevoznici : ” Severtrans “, ” Kimmeltours Novi Pazar “, ali i ” Feniks GIZ “, ” Kosmetprevoz ” i ” Italian – petrol “.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!