Autobuska stanica Indjija

0

Autobuska stanica u Indjiji

Smeštena na obroncima Fruške Gore, Inđija predstavlja vrlo važan saobraćajni čvor, uzevši u obzir da u njenoj neposrednoj blizini prolazi jedna od najvažnijih evropskih saobraćajnica, što navodi na zaključak da je i glavna autobuska stanica Inđija vrlo prometna, mada bi se moglo slobodno reći da po površini spada među autobuske stanice u Srbiji.

Glavna autobuska stanica Inđija obezbeđuje odličnu povezanost grada sa svim drugim mestima u Srbiji, a Inđija može da se pohvali i novim sistemom gradskog i prigradskog prevoza koji funkcioniše gotovo savršeno. Beograd, Sremska Mitrovica, Beška, te Novi Sad i Batajnica su samo neke od redovnih linija međugradskog prevoza koji se svakodnevno obavlja sa glavne autobuske stanice Inđija.

A uzevši u obzir da se reka Dunav nalazi na svega 20 – ak kilometara udaljenosti od Inđije, sasvim je jasno zbog čega se ovaj mirni vojvođanski gradić smatra vrlo važnim centrom i u turističkom smislu.

Autobuska stanica Indjija

Autobuska stanica Indjija

Uz sve navedeno, Inđija ima zaista dosta znamenitosti koje se mogu videti, tako da boravak turista u ovom gradu proleti za čas. Uz staro gradsko jezgro, koje datira s kraja 19. i početka 20. veka, navešćemo samo neka mesta koja su zanimljiva za obilazak : pravoslavna crkva Vavedenja Presvete Bogorodice, rimokatolička crkva Svetog Petra, a tu su i brojne gradske kuće na kojima je moguće videti ostatke barokne, neorenesansne, ali i arhitekture iz doba secesije.

I ne zaboravite još jednu vrlo bitnu ” znamenitost ” Inđije – najveći outet centar na ovim prostorima!

Gradski i prigradski prevoz u Indjiji

Inđija je tek nedavno dobila pravi gradski, odnosno prigradski prevoz, a on funkcioniše kao ni u jednom drugom srpskom gradu. Čitava opština je podeljena na četiri zone, čime se znatno štedi u ekonomskom smislu, uz to na području Inđije saobraćaju i pojedine takozvane kružne linije. Na taj način su čak i udaljenija naselja opštine povezana sa centrom i glavnom autobuskom stanicom Inđija.

Zahvaljujući kružnim, ali i ostalim linijama gradskog prevoza, glavna autobuska stanica Inđija, to jest centar grada je odlično povezan sa svim okolnim mestima : Novim i Starim Slankamenom, Novim Karlovcima, Krčedinom, Slamenačkim vinogradima, Jarkovcima, Beškom, Jukovom, Čortanovcima, Maradikom i Gladnošem.

Autoprevoznik koji obavlja javni prevoz na području opštine Inđija je beogradska ” Lasta “.

Uz to, ne zaboravite da postoji i Android aplikacija pomoću koje vrlo lako možete saznati red vožnje na glavnoj autobuskoj stanici Inđija.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa glavne autobuske stanice Inđija je Sonje Marinković bb. Broj telefona na koji možete dobiti sve neophodne informacije i obaveštenja je 022 561 409 ili u radno vreme na šalterima stanice.

Uz to, tu je i broj telefona 022 215 00 14 na kome možete dobiti informacije direktno od operatera ” Javnog prevoza Inđija “.

Google mapa autobuske stanice u Indjiji

Autoprevoznici u Inđiji

Svakako najzastupljeniji autoprevoznik, koji ujedno ima i najviše polazaka sa glavne autobuske stanice Inđija jeste beogradsko transportno preduzeće ” Lasta “.

Pored ” Laste ” zastupljeni su i mnogi drugi autoprevoznici, ali sa manjim brojem polazaka, a na prvom mestu ” Lasta Srem “, kao i autoprevoznici : ” Jedinstvo Vranje “, ” Dunavprevoz “, ” Bečej prevoz “, ” Janjušević Priboj “, ” Stup Vršac ” i drugi.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!