Autobuska stanica Ivanjica

0

Autobuska stanica u Ivanjici

Grad koji je poznat kao svojevrsna vazdušna banja iz godine u godinu posećuje sve veći broj turista iz cele Srbije, ali i zemalja regiona. Uz to, u neposrednoj blizini Ivanjice je i čuvena planina Golija. koju odlikuje preko 75 hektara netaknute prirode.

Ivanjica je smeštena na obalama reke Moravice, koja čini izvorište reke Zapadne Morave. Pored Golije, Ivanjicu okružuju i planinski venci : Javora, Čemerna, Mučnja i Radočela, pa je sasvim jasno zbog čega se smatra vazdušnom banjom. Uz to, Ivanjica je saobraćajno odlično povezana kako sa okolnim selima, tako i sa mnogim drugim gradovima širom Srbije, a sa glavne autobuske stanice Ivanjica redovno polaze autobusi za : Beograd, Čačak, Užice, Kragujevac i mnoge druge gradove širom Srbije.

Grad Ivanjica je i domaćin mnogih značajnih turističkih manifestacija, a po posećenosti se svakako izdvajaju : ” Moto susreti u Ivanjici “, Smotra narodnog stvaralaštva koja nosi simboličan naziv ” Zvuci Golije, Javora i Mučnja “, kao i nadaleko čuveni događaj koji je jedan od omiljenih za lovce ne samo iz Ivanjice i okoline, već i iz cele Srbije, ali i zemalja regiona : ” Sabor lovaca i hajka na vuka “, koji se redovno održava od 1996. godine.

Autobuska stanica Ivanjica

Lokalni prevoz u Ivanjici

Kako se Ivanjica nalazi u neposrednoj blizini čuvenog planinskog centra Srbije, za očekivati je i da saobraćajno bude dobro povezana sa ostalim gradovima Srbije.

Prevoz od autobuske stanice ka drugim delovima grada i okolnim mestima i obrnuto na teritoriji opštine Ivanjica dobro funkcioniše. Čak su prilično česti poalsci u međumesnom saobraćaju, tako da se i meštani i turisti prilično lako mogu prevesti autobusom do željenog odredišta.

Sa glavne autobuske stanice Ivanjica redovno polaze i autobusi prema mnogim većim gradovima širom Srbije, a prvenstveno za : Beograd, Čačak, Užice i Kragujevac, ali i prema ostalim gradovima.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Ivanjica glasi : ulica Boška Petrovića bb. Ukoliko su vam potrebne bilo kakve informacije o dolascima ili polascima autobusa sa glavne autobuske stanice Ivanjica možete ih dobiti na broj telefona 032 66 11 45 ili direktno na šalterima stanice u njihovo radno vreme.

Autoprevoznici u Ivanjici

Najzastupljeniji među autoprevoznicima čiji autobusi imaju najveći broj polazaka i dolazaka na glavnu autobusku stanicu Ivanjica svakako je ” Autoprevoz Čačak “. Tu su i brojni privatni autoprevoznici, među kojima se po zastupljenosti posebno izdvaja ” Gaga Turs Zlatibor “.

Google mapa

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!