Autobuska stanica Jagodina

0

Autobuska stanica u Jagodini

Čini se da je Jagodina danas ne samo administrativno, političko i kulturno sedište Pomoravskog okruga, već i grad koji se najbrže razvija u Srbiji.

Nekadašnje Svetozarevo po kvalitetu života i ulaganju u grad se može porediti sa najvećim svetskim gardovima. A zahvaljujući brojnim turističkim atrakcijama ga iz godine u godinu posećuje sve veći broj turista iz ostalih delova Srbije, ali i zemalja regiona, pa i Evrope.

Istorija čuva pisane tragove o postojanju naselja na teritoriji današnje Jagodine koji datiraju sa samog kraja 14. veka, tačnije od 15. jula 1399. godine. U narodu postoji predanje o nastanku naziva grada, a vezuje se uz izvesnu krčmaricu kojoj je bilo ime Jagoda. Kako veli ovo predanje, Jagoda je danju služila kao krčmarica, a noću pljačkala bogataše. Moglo bi se reći, neka vrsta ženskog Robin Huda. Ali, naša Jagoda je srela momka u koga se zaljubila i odlučila da ga povede sa sobom. Međutim, njeni prijatelji, svih 40 razbojnika, koji su joj pomagali da pljačka bogataše joj to nisu oprostili.

Autobuska stanica Jagodina

Autobuska stanica Jagodina

Danas je Jagodina vrlo uspešan grad, koji je saobraćajno povezan sa mnogim drugim gradovima u Srbiji, ali i sa pojedinim evropskim gradovima. Sa glavne autobuske stanice Jagodina redovno saobraćaju autobuske linije do Svijalnca, a na listi najčešćih linija je i : Beograd, Kragujevac, Čačak i Niš.

Gradski i medjumesni prevoz u Jagodini

Uzevši u obzir da se glavna autobuska stanica Jagodina nalazi na desetak minuta hoda od centra grada, snalaženje za turiste i poslovne ljude koji posećuju Jagodinu je prilično jednostavno. Uz to, za sve one koji dolaze iz okolnih sela sa glavne autobuske stanice Jagodina redovno saobraćaju linije međumesnog prevoza. Redovne linije su, između ostalih prema : Ivkovačkom Prnjavoru, Kočinom selu, Laništu, Miševiću, Lukaru, Belici, Donjem Miševiću, Dražimirovcu, Miloševu, Majuru, Trnavi i ostalim selima.

U neposrednoj blizini glavne autobuske stanice Jagodina se nalazi i predstavništvo autoprevoznika ” Niš ekspres ” u kome možete dobiti sve potrebne informacije o autobuskim linijama ovog autoprevoznika iz i do Jagodine, mada sa glavne autobuske stanice Jagodina polaze autobusi ne samo ovog prevoznika, već i mnogih drugih, poput : ” Zoran Reisen “, ” Eurolin “, ” Lasta “, ” Srbija Tours ” i drugih.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Jagodina je Kneza Miloša broj 1 – 3. Broj telefona na kome možete dobiti sve potrebne informacije i obaveštenja je 035 221 241 ili u radno vreme na šalterima glavne autobuske stanice Jagodina.

Google mapa autobuske stanice u Jagodini

Autoprevoznici u Jagodini

Sa glavne autobuske stanice Jagodina najčešće polaze autobusi niškog autoprevoznika ” Niš ekspres “. A odmah za njim slede autoprevoznici : ” Jedinstvo Vranje “, ” Turbotrans ” kao i ” Autokodeks ” i drugi autoprevoznici, koji su mahom u privatnom vlasništvu.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!