Autobuska stanica Kikinda

0

Autobuska stanica u Kikindi

Ovaj mirni vojvođanski gradić, smešten na obali isto tako mirne reke Tise postoji još od polovine 15. veka. Postoje materijalni dokazi da je naselje na području današnje Kikinde postojalo još na početku 15. veka, a to naselje koje se pominje iz 1423. godine nije nosilo današnji naziv, već Nađ Kekenj.

Ovaj vojvođanski grad i danas čuva materijalne ostatke iz svoje bogate istorije. Staro gradsko jezgro i danas čuva uspomene na mnoge bitne događaje grada, a kako se pretpostavlja datira iz polovine 18. veka, mada se u njemu nalaze i objekti koji datiraju iz druge polovine 19. veka. U Kikindi postoji mnoštvo zgrada koje su proglašene za spomenike kulture od izuzetnog značaja.

Pomenućemo samo neke bitne građevine u gradu : zgrada Narodnog muzeja i Istorijskog arhiva, nadaleko čuvena Kurija, koja je ujedno i jedna od najstarijih zgrada u gradu, ali i jedan od njegovih simbola, a tu je i zgrada Narodne biblioteke ” Jovan Popović “, kao i zgrada kikindskog Narodnog pozorišta.

Autobuska stanica Kikinda

Autobuska stanica Kikinda

U neposrednoj blizini glavne autobuske stanice Kikinda i samog centra grada se nalazi prostrani vodeni kompleks poznat kao Staro jezero. Idealno je mesto za predah, naročito u letnjim danima, a oko jezera postoje i lepo uređene staze.

Gradski i medjumesni prevoz u Kikindi

Kako se glavna autobuska stanica Kikinda nalazi u neposrednoj blizini samog centra grada, vrlo je jednostavno od nje doći do ostalih delova grada i okolnih sela.

Uz to, iz grada postoje redovni polasci za sve njegove delove, ali i prema okolnim selima.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa glavne autobuske stanice Kikinda je Miloša Velikog bb.

Broj telefona na kome možete dobiti sve neophodne informacije i obaveštenja je 023 422 138, kao i na broj telefona 023 423 770 ili na šalterima glavne autobuske stanice Kikinda u radno vreme.

Google mapa autobuske stanice u Kikindi

Autoprevoznici u Kikindi

Sa glavne autobuske stanice u ovom vojvođanskom mestu najčešće saobraćaju autobusi beogradske, ali i ” Laste Srem “. A tu su i autoprevoznici ” Autoprevoz Kikinda “, ” Eltra Beograd ” i drugi, uglavnom privatni autoprevoznici.

Foto: www.banaterra.eu, www.phone-travel.com

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!