Autobuska stanica Kladovo

0

Autobuska stanica u Kladovu

Grad smešten u jugoistočnom delu Srbije, Kladovo privlači pažnju sve većeg broja turista, a najpre zahvaljujući blizini Dunava i brojnim znamenitostima u okolini grada.

Uz čuveni vidikovac Ploče, svakako treba pomenuti i Trajanovu tablu, te neverovatnu Đerdapsku klisuru koja se nalazi u neposrednoj blizini. Ovo mesto je od prestonice Srbije udaljeno oko 250 kilometara, a sa glavne autobuske stanice Kladovo redovno polaze autobusi i za Beograd, ali i za Zaječar, Negotin, Požarevac i mnoge druge gradove širom Srbije.

Takođe, u neposrednoj blizini Kladova je i čuveno arheološko nalazište ” Lepenski vir “, te sam Nacionalni park ” Đerdap “, tako da definitivno nikome ko krene u posetu ovom gradu ne može biti dosadno. A uz to, sa glavne autobuske stanice Kladovo polaze i autobusi mnogih autoprevznika prema mestima u okolini, tako da se začas stiže do mnogih turističkih atrakcija.

Autobuska stanica Kladovo

Lokalni prevoz u Kladovu

Iako je Kladovo relativno mali grad, prevoz od autobuske stanice ka drugim delovima grada, odnosno okolnim mestima i obratno odlično funkcioniše. Upravo iz tog razloga snalaženje u Kladovu ne predstavlja problem čak ni onima koji prvi put borave u ovom mestu.

Uz međumesni, u Kladovu odlično funkcioniše i međugradski prevoz, a sa glavne autobuske stanice Kladovo redovno polaze autobusi za : Beograd, Negotin, Požarevac, Zaječar i mnoge druge gradove širom Srbije.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Kladovo jeste ulica Ivo Lola Ribar bb.

Ukoliko su vam potrebne bilo kakve informacije i obaveštenja o dolascima ili polascima autobusa, možete ih dobiti direktno na šalterima glavne autobuske stanice Kladovo u njihovo radno vreme ili na broj telefona za informacije 019 81 469.

Autoprevoznici u Kladovu

Sa glavne autobuske stanice Kladovo najčešće saobraćaju autobusi požarevačkog autoprevoznika ” Arriva Litas “. A tu su i mnogi drugi, uglavnom privatni autoprevoznici, poput : ” Top turist Grabovac “, ” Lasta “, ” Fudeks Beograd ” i mnogi drugi autoprevoznici.

Mnogi autoprevoznici imaju redovne autobuske linije za Kladovo iz Beograda i obrnuto, koji saobraćaju mahom preko Požarevca ili Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca. Takođe, postoje i autoprevoznici čiji autobusi idu preko Zaječara i Negotina, a te linije su duže za preko 100 kilometara, tako da je sasvim razumljivo zbog čega su ti polasci ređi.

Google mapa

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!