Autobuska stanica Kovin

0

Autobuska stanica u Kovinu

Smešten u južnom delu Banata, Kovin je od prestonice Srbije udaljen tek oko 50 kilometara, a od Pančeva tek nešto manje od 35 kilometara. Smatra se drugim po važnosti centrom u Banatu, a odmah nakon Pančeva.

U neposrednoj blizini ovog mirnog gradića se nalazi reka Dunav, kao i ostaci starog utvrđenja za koje se veruje da datira iz perioda srednjeg veka.

U samom Kovinu uz srpsku pravoslavnu crkvu koja je posvećena Svetim Arhanđelima, postoji još i rumunska pravoslavna crkva, kao i katolička crkva Svete Tereze od Avile.

Autobuska stanica Kovin

Kovin je saobraćajno odlično povezan sa gradovima u Srbiji, a tu se prvenstveno misli na obližnji Beograd, odnosno Smederevo i Pančevo, koji se takođe nalazi u njegovoj neposrednoj blizini, pa je zato i najčešći broj polazaka autobusa sa glavne autobuske stanice Kovin upravo prema ovim gradovima, mada je i Kovin – Bela Crkva na spisku češćih autobuskih linija.

Medjumesni i medjugradski prevoz u Kovinu

Uzevši u obzir da je ” Jugoprevoz – Kovin ” A. D. vlasnik i glavne autobuske stanice Kovin, ovo transportno preduzeće je zaduženo i za međumesni i za međugradski saobraćaj na teritoriji Kovina.
Kovin je prilično dobro povezan sa selima koja se nalaze u njegovoj okolini, a uz to sa glavne autobuske stanice Kovin redovno saobraćaju autobusi prema mnogim mestima u Srbiji, a najčešći su polasci za : Beograd, Smederevo, Pančevo i Belu Crkvu.

Uz ove, česti su i polasci za selo Bavanište, te Mramorak, a preko Deliblata, zatim za Dubovac, preko Gaja i druga sela u blizini Kovina, tako da je snalaženje u ovom mestu dosta olakšano, pa čak i za one koji mu prvi put dolaze u posetu.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Kovin glasi : Jugoslovenske narodne armije broj 18, 26 220 Kovin.

Ukoliko su vam potrebne bilo kakve informacije i obaveštenja o polascima, odnosno dolascima na glavnu autobusku stanicu Kovin možete pozvati broj telefona za informacije 013 74 22 10 kao i broj telefona 013 742 388 ili se raspitati direktno na šalterima stanice u njihovo radno vreme.

Autoprevoznici u Kovinu

Kako se glavna autobuska stanica Kovin nalazi u vlasništvu transportnog preduzeća ” Jugoprevoz – Kovin ” A. D. , sasvim je jasno da su najzastupljeniji autobusi ovog preduzeća. Naravno, tu su i drugi autoprevoznici, ali u znatno manjem procentu, a prvenstveno su u pitanju manji, privatni autoprevoznici čiji autobusi takođe saobraćaju sa glavne autobuske stanice Kovin.

Google mapa

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!