Autobuska stanica Kragujevac

0

Autobuska stanica u Kragujevcu

Bio je prva prestonica nekadašnje moderne srpske države u prvoj polovini 19. veka. U njemu je osnovana i pva gimnazija u to doba, ali i prvi Licej, prvo pozorište, prve novine u Srbiji, prva apoteka i još mnogo toga.

U današnje vreme, grad Kragujevac se smatra sedištem Šumadijskog okruga, te se po broju stanovnika nalazi na četvrtom mestu u čitavoj Srbiji, a nakon Beograda, Novog Sada i Niša. Od prestonice Srbije, Kragujevac je udaljen nešto više od stotinak kilometara.

Ovaj centralnošumadijski grad je odlično povezan sa svim mestima u Srbiji. Sa glavne autobuske stanice Kragujevac se redovno obavljaju polasci za: Niš, Aranđelovac, Beograd, Čačak i mnoge druge gradove, a Vrnjačka banja se takođe nalazi na spisku redovnih autobuskih linija koje saobraćaju na području Kragujevca.

Autobuska stanica Kragujevac

Autobuska stanica Kragujevac

Međutim, glavna autobuska stanica Kragujevac je izbila na loš glas u Srbiji, zahvaljujući vestima o njenoj blokadi. Glavna autobuska stanica Kragujevac sve do pred kraj 2014. godine zapravo i nije bila u funkciji, a meštani su muku mučili sa međumesnim prevozom. Do nesuglasica je došlo između radnika nekadašnjeg ” Autoprevoza Kragujevac ” i rukovodstva firme, starog i novog. No, čini se da su Kragujevčani uspeli da reše nesuglasice, budući da se na zvaničnoj stranici Gradske agencije za saobraćaj Kragujevac nigde ne pominju ove vesti, te je naveden zvaničan, važeći red vožnje glavne autobuske stanice Kragujevac.

Gradski prevoz u Kragujevcu

Glavna autobuska stanica Kragujevac se nalazi u neposrednoj blizini železničke stanice. Za snalaženje u ovom gradu svakako nema potrebe da brinete, jer je sve vrlo jednostavno.

A nedaleko od glavne autobuske stanice Kragujevac staju čak četiri gradske linije gradskog prevoza i to 4, 6, 7 i 21, koje prevoze putnike prema određenim delovima grada, a ukoliko je potrebno da stignete do nekih drugih delova grada, to možete da izvedete prilično lako, uz presedanja.

Kontakt, radno vreme i adresa

U neposrednoj blizini glavne autobuske stanice Kragujevac, čija je adresa Šumadijska bb se nalazi taxi stanica, što će vam sigurno olakšati prevoz do odredišta.

Radno vreme glavne autobuske stanice Kragujevac je uobičajeno, kao i za sve ostale glavne autobuske stanice u Srbiji, a broj telefona na koji možete dobiti sve neophodne informacije i obaveštenja je 034 61 70 025.

Google mapa

Autoprevoznici u Kragujevcu

Najzastupljeniji autoprevoznici u Kragujevcu su beogradska ” Lasta ” i privatni autoprevoznik iz Priboja, ” Janjušević “.

Uz njih, prisutni su i mnogi drugi autoprevoznici, poput recimo : ” Ozlem Turs Novi Pazar “, ” Kosmetprevoz “, ” Sandžaktrans Novi Pazar “, ” Gameks Novi Pazar “, ” Kavim Raška “, ” UNACOP “, ” Kimmeltours Novi Pazar “, ” Auto Kodeks “, ” Kolašin prevoz ” i drugi.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!