Autobuska stanica Kraljevo

0

Autobuska stanica u Kraljevu

Smešten na tri reke : Ibru, Zapadnoj Moravi i Ribnici, grad Kraljevo ima gotovo idealan položaj. Uz uže gradske jezgro, u teritoriju grada ulazi još 15 okolnih naselja. Nekadašnji Karanovac je smešten na idealnoj nadmorskoj visini, nešto manjoj od 200 metara.

Prventsveno zbog svog, gotovo idealnog položaja Kraljevo je vrlo važan saobraćajni čvor, i to ne samo za teritoriju Srbije. Na prvom mestu je Ibarska magistrala, a uz tok reke Morave prolazi još jedna važna saobraćajnica. Uz to, železnička stanica Kraljevo igra vrlo važnu ulogu u prevozu robe, ali i putnika. U neposrednoj blizini grada je i vojni aerodrom ” Lađevci “, za koji postoje uverenja da bi trebalo da počne da se koristi i u civilne svrhe.

Iz Kraljeva svakodnevno saobraćaju linije prema gotovo svim gradovima u Srbiji. A Vrnjačka banja, Čačak, Kragujevac, Kruševac, Beograd i Užice su samo neke od redovnih autobuskih linija koje saobraćaju sa glavne autobuske stanice Kraljevo.

Autobuska stanica Kraljevo

Autobuska stanica Kraljevo

Gradski i medjumesni prevoz u Kraljevu

Uzevši u obzir da se glavna autobuska stanica Kraljevo nalazi u neposrednoj blizini Železničke stanice i samog centra grada, prevoz do i od glavne autobuske stanice je prilično jednostavan.

U njenoj neposrednoj blizini prolazi većina linija gradskog, to jest međumesnog saobraćaja, tako je vrlo jednostavno snalaženje, čak i ukoliko ste prvi put u gradu. A ne zaboravite da i u Kraljevu postoje taxi službe, kao i ” rent – a – car ” agencije.

Centar grada je odlično povezan sa ostalim delovima grada, ali i sa ostalim mestima u okolini.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa glavne autobuske stanice Kraljevo je Oktobarskih žrtava. Broj telefona na koji možete dobiti sve neophodne informacije i obaveštenja je 036 313 444 ili na šalterima glavne autobuske stanice Kraljevo u njihovo radno vreme.

Google mapa

Autoprevoznici u Kraljevu

Ne može se precizno odrediti koji autoprevoznik ima najviše polazaka sa glavne autobuske stanice Kraljevo, jer su u ovom mestu zastupljeni brojni autoprevoznici.

Uz beogradsku ” Lastu “, svoje polaske sa glavne autobuske stanice Kraljevo, između ostalih imaju i sledeći autoprevoznici : ” Bečej prevoz “, ” Kavim Raška “, ” Benko Tours 92 “, ali i autoprevoznici : ” Autotransport Kraljevo “, ” Sandžaktrans Novi Pazar “, ” Severtrans Sombor “, ” Kosmetprevoz “, ” Kimmeltours Novi Pazar ” i mnogi drugi autoprevoznici, koji su u privatnom vlasništvu.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!