Autobuska stanica Kruševac

0

Autobuska stanica u Kruševcu

Još daleke 1371. godine, kada je sveti srpski knez Lazar podigao grad i proglasio ga svojom prestonicom, moglo se pretpostaviti koliko će Kruševac biti značajan za čitavu zemlju. To se pokazalo ubrzo po osnivanju grada, kada Kruševac postaje vrlo značajan za celu Srbiju, a danas je grad centar čitavog centralnog dela zemlje, Rasinskog okruga.

U gradu je danas izuzetno dobro organizovan gradski saobraćaj, a zahvaljujući redovnim polascima sa glavne autobuske stanice Kruševac za sve veće gradove u Srbiji, i to na na prvom mestu : Aleksandrovac, Beograd, Vrnjačku banju, Trstenik, Kragujevac i mnoge druge gradove u Srbiji, do Kruševca je vrlo lako doći i autobusom. Uz to, glavna autobuska stanica Kruševac ima i polaske prema gradovima u susednim državama, kao i međunarodne polaske.

autobuska stanica krusevac

Autobuska stanica Kruševac

Gradski i prigradski prevoz u Kruševcu

Kako se glavna autobuska stanica Kruševac nalazi u neposrednoj blizini samog centra grada, a sam gradski prevoz u Kruševcu je prilično dobro organizovan, to svim turistima olakšava snalaženje u njemu.

Gradski prevoz u Kruševcu ima nešto manje od 30 linija, koje redovno saobraćaju, pa se prilično lako i brzo stiže do glavne autobuske stanice Kruševac iz različitih delova grada i prigradskih naselja, kojih na teritoriji Kruševca ima preko stotinu.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa glavne autobuske stanice Kruševac je Jug Bogdanova bb. Broj telefona na kome možete dobiti sve neophodne informacije je 037 421 555, kao i na broj telefona 037 430 449, te broj telefona 037 425 805 ili na šalterima glavne autobuske stanice Kruševac u radno vreme.

Google mapa autobuske stanice u Kruševcu

Autoprevoznici u Kruševcu

Mada sa glavne autobuske stanice Kruševac redovno polaze autobusi mnogih autoprevoznika iz Srbije, u Kruševcu su svakako najzastupljeniji autobusi preduzeće AD ” Jugoprevoz ” Kruševac.

U vlasništvu ovog preduzeća je i glavna autobuska stanica Kruševac, a ” Jugoprevoz ” ima svoje predstavništvo i u glavnom gradu Srbije.

Uz redovne polaske u okviru gradskog i međumesnog saobraćaja, ” Jugoprevoz ” Kruševac ima redovne polaske i za : Aleksandrovac, Beograd, Trstenik, Novi Sad, Kragujevac, a na listi redovnih destinacija je i najstarije banjsko lečilište u Srbiji, Vrnjačka banja.

Foto: wikimedia.org i www.hotelbiser.rs

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!