Autobuska stanica Kula

0

Autobuska stanica u Kuli

Opština Kula koja se nalazi u zapadnom delu Bačke, u Vojvodini sa svojih oko 43 000 stanovnika spada u red manjih opština u Srbiji. Ali i pored toga, ovaj mirni vojvođanski gradić ima izuzetno bogatu turističku ponudu, kada se uzme u obzir njegova površina.

Uz pravoslavnu i katoličku crkvu, koje su posebne znamenitosti Kule, svakako treba obići i okolinu ovog grada, koja je čuvena po izuzetnim zanimljivostima. Uz to, Kula je saobraćajno odlično povezana sa ostalim mestima i selima u okolini, ali i sa mnogim gradovima širom Srbije. A sa glavne autobuske stanice Kula svakodnevno polaze autobusi za : Beograd, Novi Sad, Sombor, ali i Suboticu i mnoge druge gradove.

Autobuska stanica Kula

Autobuska stanica Kula

U neposrednoj blizini Kule, u ataru sela Sivac nalazi se jedna od znamenitosti ovog kraja – Mali Stapar. Naselje koje je čuveno po prevodnici, koja potiče sa kraja 18. veka, a koja je nekada imala dvostruku ulogu, te služila i kao carinarnica i kao mesto za naplaćivanje raznih taksi i dažbina državi. A tu je i spomenik, koji meštani zovu ” Carica “, koji je smešten baš na mestu gde se razdvajaju dva kanala.

Pored toga, u okolini Kule je i zamak u obližnjem selu Ruski Krstur, te vinski podrumi u Crvenki, čuvena vinarija u ataru sela Lipar i još mnogo toga.

Lokalni prevoz u Kuli

Kako se glavna autobuska stanica Kula nalazi na prometnom mestu, to umnogome olakšava snalaženje u ovom gradu, bez obzira da li dolazite u posetu prvi put ili ste već imali prilike da upoznate ovaj mirni vojvođanski gradić.

Sa glavne autobuske stanice Kula polaze autobusi brojnih autoprevoznika prema drugim gradovima Srbije, a u Kuli dobro funkcioniše i međumesni saobraćaj.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Kula je Vinogradska ulica broj 1.

Ukoliko su vam potrebne bilo kakve informacije ili obaveštenja, možete ih dobiti na broj telefona glavne autobuske stanice Kula 025 722 611 ili direktno na staničnim šalterima u njihovo radno vreme.

Autoprevoznici u Kuli

Sa glavne autobuske stanice Kula saobraćaju mnogi autoprevoznici, a postoje redovne linije za mnoge gradove širom Srbije, između ostalih i za : Beograd, Novi Sad, Sombor, Suboticu i druge, a najzastupljeniji autoprevoznici su  ” Kulatrans ” i ” Severtrans ” iz Sombora.

Google mapa

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!