Autobuska stanica Ljubovija

0

Autobuska stanica u Ljuboviji

U neposrednoj blizini granice Srbije sa Bosnom i Hercegovinom, u zapadnom delu Srbije, nadomak reke Drine, smeštena je jedna od manjih opština, koja se do nedavno smatrala čak nerazvijenim područjem. Međutim, poslednjih godina se Ljubovija razvija u svakom, a najviše u turističkom smislu. Sam gradić Ljubovija broji tek oko pet hiljada stanovnika, a smešten je na mestu gde se omanja reka Ljuboviđa uliva u Drinu, dok na području cele opštine živi nešto manje od 20 hiljada stanovnika.

Zahvaljujući ubrzanom rastu turističke ponude, saobraćaj u Ljuboviji je odlično organizovan. Sa glavne autobuske stanice Ljubovija gotovo svakodnevno polaze autobusi kako prema okolnim mestima, tako i prema brojnim gradovima širom Srbije. Novi Sad, Beograd, Loznica, Bajina Bašta i Valjevo su samo neki od gradova sa kojima je Ljubovija svakodnevno povezana autobuskim linijama.

Uz to što je ovaj živopisni gradić vrlo zanimljiv za obilazak, turistima je posebno interesantna njegova okolina. Između ostalog, u neposrednoj blizini Ljubovije se nalazi i čuveno izletište Soko grad, ali i etno selo Vrhopolje, kao i kanjon reke Trešnjice. Međutim, svakako je glavno obeležje ovog zanimljivog gradića obližnja reka Drina, koja posetiocima nudi brojne aktivnosti, koje će upotpuniti doživljaj ovog grada. Na području opštine Ljubovija turisti mogu da uživaju u različitim aktivnostima, poput : planinarenja, biciklizma, lova, ribolova, pa čak da se oprobaju i u paraglajdingu.

Autobuska stanica Ljubovija

Autobuska stanica Ljubovija

Okolina Ljubovije je naročito bogata pećinama, pa je moguće posetiti : Zveljačku pećinu, pećinu Karaču ili takozvanu Bezimenu pećinu. Pećina Karača i Bezimena pećina se nalaze u neposrednoj blizini Vukove reke, dok je Zveljačka pećina smeštena u ataru sela Rujevca, nadomak Ljubovije.

Takođe, i u Ljuboviji se ima svašta lepo videti, a turiste posebno opčinjava takozvani Rimski most. Ovaj zanimljivi most, koji je poznat i pod nazivom ” Latinska ćuprija ” nadvija se nad rekom Ljuboviđom, a smatra se da je nastao u doba kada su ovim područjem vladali Rimljani.

Gradski prevoz u Ljuboviji

Kako se glavna autobuska stanica Ljubovija nalazi u neposrednoj blizini samog centra grada, to znatno olakšava snalaženje u ovom gradu svima onima koji dolaze autobusom.

Gradski i prigradski, te međugradski odnosno međumesni saobraćaj na teritoriji opštine Ljubovija dobro funkcioniše.

Sa glavne autobuske stanice Ljubovija redovno saobraćaju autobusi prema okolnim mestima, ali i prema mnogim gradovima širom Srbije. Beograd, Novi Sad, Valjevo, Loznica, Bajina Bašta i Sremska Mitrovica samo su neki od gradova sa kojima je Ljubovija svakodnevno povezana autobuskim linijama.

Uz to, postoje redovni polasci i prema gotovo svim delovima opštine Ljubovija. Ipak, svakako je preporučljivo proveriti važeći red vožnje direktno na šalterima glavne autobuske stanice Ljubovija u njihovo radno vreme ili na navedeni broj telefona za informacije, uzevši u obzir da na određenim linijama autobusi saobraćaju samo radnim danima, a ukoliko i saobraćaju u dane vikenda, onda je to prema izmenjenom, to jest redukovanom redu vožnje.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj je smeštena glavna autobuska stanica Ljubovija je Radnička ulica bb.

Sve informacije o dolascima ili polascima autobusa možete dobiti na broj telefona 015 661 822 ili direktno na šalterima glavne autobuske stanice Ljubovija u njihovo radno vreme.

Google mapa

Autoprevoznici u Ljuboviji

Najzastupljeniji autoprevoznik na području opštine Ljubovija je lazarevački autoprevoznik ” Lastra “. A sa glavne autobuske stanice Ljubovija redovno polaze autobusi i mnogih drugih autoprevoznika i to : ” Lasta “, ” Raketa Ub “, ” Duga “, ” Božur “, dok postoje i autoprevoznici poput preduzeća ” Sirmijum “, recimo čiji autobusi voze tokom letnje sezone prema gradovima na crnogorskom primorju.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!