Autobuska stanica Loznica

0

Autobuska stanica u Loznici

Smešten u zapadnom delu Srbije, grad Loznica teritorijalno pripada Mačvanskom okrugu. Pored omanje reke Štire, koja protiče kroz sam grad, posebno prirodno bogatstvo Loznice predstavlja reka Drina, koja protiče u njegovoj neposrednoj blizini.

Loznica je od glavnog grada Republike Srbije udaljena nešto manje od 140 kilometara, a u njenoj neposrednoj blizini se nalazi nadaleko čuvena, Banja Koviljača.

Pored toga što je okolina Loznice izuzetno zanimljiva za turističku posetu, jer pored Banje Koviljače, možete obići i spomenike na obližnjoj planini Gučevo – Spomen kosturnicu, crkvu brvnaru u Dobrom potoku, Spomen kosturnicu Mačkov kamen, Draginac, Soko grad, Spomen kosturnicu u Tekerišu ili pak čuvene srpske manastire Tronošu i Čokešinu, te rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića, Tršić u kome postoji danas i etno selo, i sam grad ima mnogo zanimljivosti. Glavna gradska crkva Pokrova Svete Bogorodice je svakako jedna od zanimljivosti ovog mirnog gradića, a tu je i ” Muzej Jadra “, te Galerija čuvenog srpskog slikara, Miće Popovića, koji je rođeni Lozničanin.

Autobuska stanica Loznica

Autobuska stanica Loznica

U Loznici se nalazi i spomenik Vuku Stefanoviću Karadžiću, a glavni gradski trg je nazvan po ovom čuvenom Srbinu, reformatoru srpskog jezika, koji je rođen u selu Tršiću, koje se nalazi u neposrednoj blizini Loznice. Takođe, ovaj gradić može da se pohvali i statuom vojvode Stepe Stepanovića, a od gradskih znamenitosti treba pomenuti svakako i Vukov dom kulture, te banjsku dvoranu Kur – salon, ali i lozničku gimnaziju i biblioteku, koje takođe nose naziv po reformatoru srpskog jezika.

Ovaj gradić je domaćin brojnih kulturnih manifestacija, među kojima se svakako izdvajaju : ” Proslava boja na Čokešini “, Međunarodni festival folklora ” Evropa igra “, ” Cvijićevi dani ” i čuveni ” Vukov sabor “.

Danas je grad Lozinica odlično povezan sa svim većim i manjim gradovima Srbije, ali i sa gradovima u čitavom regionu. Beograd, Novi Sad, Šabac, Mali Zvornik su samo neke od destinacija prema kojima se redovno obavlja saobraćaj sa glavne autobuske stanice Loznica.

Medjumesni prevoz u Loznici

Kako se glavna autobuska stanica Loznica ne nalazi naročito mnogo udaljena od samog centra grada, do nje se vrlo lako stiže. Uz to, sa glavne autobuske stanice Loznica svakodnevno polaze autobusi prema okolnim mestima, što znatno olakšava snalaženje onih koji žive u okolini grada.

Pored redovnih polazaka za : Beograd, Novi Sad, Mali Zvornik i obližnji Šabac, sa glavne autobuske stanice Loznica redovno saobraćaju autobusi, između ostalih i prema : Krupnju preko Zavlake ili Stolice, Beloj Crkvi preko Zavlake, Užicu preko Bajine Bašte, kao i prema mnogim drugim mestima koja su udaljena manje ili više od Loznice.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Loznica je Svetog Save bb.

Sve informacije i obaveštenja možete dobiti direktno na šalterima glavne autobuske stanice Loznica u njihovo radno vreme ili na broj telefona 015 882 714.

Google mapa

Autoprevoznici u Loznici

Javni prevoz u Loznici od nedavno obavlja beogradska ” Lasta “, ali i autoprevoznici : ” Raketa “, ” Duga “, ” Banbus ” i drugi.

Autoprevoznik ” Raketa ” je iz Bajine Bašte, a linije ovog autoprevoznika saobraćaju iz Loznice prema : Beogradu ( preko auto puta ), Novom Sadu, Užicu ( preko Bajine Bašte ) i prema Malom Zvorniku.

Kako se autoprevoznik ” Duga ” nalazi u Petlovači, on pokriva redovne autobuske linije sa glavne autobuske stanice Loznica prema ovom mestu.

Autobusi beogradskog autoprevoznika ” Banbus ” redovno saobraćaju sa glavne autobuske stanice Loznica i to prema : Beogradu ( preko Šapca ), Krupnju ( preko Zavlake i Stolica ), Beloj Crkvi ( preko Zavlake ), Osečini ( preko Zavlake ).

Ne zaboravite samo da proverite red vožnje ili na šalterima glavne autobuske stanice Loznica u njihovo radno vreme ili na navedeni broj telefona, uzevši u obzir da je red vožnje pojedinih autoprevoznika podložan promenama, a u zavisnosti od dana u nedelji i aktuelnog školskog kalendara, jer autobusi na pojedinim linijama ne saobraćaju u dane vikenda ili tokom trajanja školskog raspusta.

 

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!