Autobuska stanica Negotin

0

Autobuska stanica u Negotinu

Samo srce Negotinske krajine, koja je smeštena na tromeđi između Srbije, Rumunije i Bugarske čini grad Negotin.

Pronađeni materijalni ostaci potvrđuju da je život na prostoru današnje Negotinske krajine postojao još u kameno doba, a sam grad je kroz dugi niz vekova često menjao gospodare, da bi u sastav Srbije definitivno ušao 1833. godine.

Danas se Negotin polako razvija, napuštajući period stagnacije koji ga je decenijama pratio. Taj ubrzan razvoj se odnosi i na poboljšanje saobraćaja na teritoriji cele opštine, pa ne čudi podatak da se glavna autobuska stanica Negotin ” Denzor ” smatra jednom od najfrkventnijih.

Autobuska stanica Negotin

Autobuska stanica Negotin

Poseta ovom gradu je posebno zanimljiva turistima, uzevši u obzir da Negotin ima bogatu istoriju koja se oseća na svakom koraku, a naročito u dobro očuvanom starom gradskom jezgru, koje se od 1981. godine nalazi pod zaštitom države, kao kulturno dobro od velikog značaja.

Ono po čemu je Negotin postao poznat i što se često navodi uz naziv ovog grada, jeste činjenica da se u njemu rodio čuveni srpski kompozitor Stevan Stojanović Mokranjac, pa turisti mahom prvo što posete kada dođu u Negotin bude Mokranjčeva rodna kuća. Tu je i još jedna znamenitost grada – čuveni Todorčetov konak, koji se smatra najstarijom građanskom kućom u celom gradu. Ova kuća je pripadala Todorčetu, koji je bio knez Negotinske nahije, a smatra se da je podignuta tokom 19. veka.

Iako je sam grad vrlo zanimljiv turistima, za njim ne zaostaje i okolina, te čuvene Rajačke pimnice, koje su simbol Negotina. A u neposrednoj blizini Negotina, na svega oko 4 kilometra udaljenosti od grada se nalazi i srpski srednjevekovni manastir Bukovo.

Gradski prevoz u Negotinu

Kako se glavna autobuska stanica Negotin ” Denzor ” nalazi u neposrednoj blizini centra grada, posetiocima Negotina je znatno olakšano snalaženje u ovom gradu istočne Srbije. A uz to, opština Negotin spada u opštine, odnosno gradove sa odlično razvijenim drumskim saobraćajem, uzevši u obzir da kroz teritoriju ove opštine prolaze državni putevi prvog reda.

Sa glavne autobuske stanice Negotin ” Denzor ” svakodnevno polaze autobusi prema selima u okolini samog grada, ali i prema mnogim gradovima širom Srbije. Beograd, Kladovo, Niš, Zaječar i Požarevac su samo neki od gradova sa kojima je Negotin svakodnevno saobraćajno povezan i prema kojima ima najviše polazaka sa glavne autobuske stanice Negotin ” Denzor “.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj je smeštena glavna autobuska stanica Negotin ” Denzor ” glasi : Jugoslovenske narodne armije broj 10.

Ukoliko su vam potrebne informacije i obaveštenja o dolascima i polascima autobusa ili želite da rezervišete kartu to možete učiniti na broj telefona 019 542 999 ili direktno na šalterima glavne autobuske stanice Negotin ” Denzor “u njihovo radno vreme.

Google mapa

Autoprevoznici u Negotinu

Autoprevoznici u Negotinu su brojni, a čini se da je nazastupljeniji ” Niš Ekspres “. Sa glavne autobuske stanice Negotin ” Denzor ” redovno polaze autobusi ovog autoprevoznika prema mnogim mestima Širom Srbije, a tokom letnje sezone saobraća i linija ” Niš Ekspres ” – a prema Herceg Novom, u Crnoj Gori.

Uz ” Niš Ekpres “, sa glavne autobuske stanice Negotin ” Denzor ” polaze i autobusi sledećih autoprevoznika : ” Top Turist “, ” Unacop “, ” Banbus ” i ” Moto Boem Trans “.

Zahvaljujući velikom broju autoprevoznika, čiji autobusi redovno saobraćaju, glavna autobuska stanica Negotin ” Denzor ” se smatra jednom od najfrekventnijih stanica u Srbiji. Neki od gradova prema kojima redovno polaze autobusi sa ove autobuske stanice su : Beograd, Niš, Kladovo, Zaječar i Požarevac.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!