Autobuska stanica Niš

1

Autobuska stanica u Nišu

Verovatno da u Srbiji ne postoji osoba koja nije čula za preduzeće ” Niš ekspres “. Uz to što ovaj auto prevoznik obavlja gradski prevoz u Nišu, postao je specijalizovan i za prigradski, ali i međunarodni prevoz.

Iako ne sumnjam da ste čuli za ” Niš ekspres “, možda niste znali da se ovo preduzeće bitno razlikuje od ostalih autoprevoznika u Srbiji. Sigurno se pitate po čemu? Pa, za razliku od recimo beogradskog autoprevoznika, čuvenog preduzeća ” Lasta “, niški autoprevoznik ” Niš ekspres “, ne obavlja samo međunarodni, prigradski i gradski prevoz, već u svom sklopu ima i proizvodni pogon autobusa. Baš zato se smatra jednim od najsigurnijih prevoznika na području naše zemlje, jer autobusi kojima prevoze putnike imaju prosečnu starost od svega šest godina.

Autobuska stanica Nis

Autobuska stanica Niš

Preduzeće ” Niš ekspres ” već više od pedeset godina obavlja sve vrste prevoza: i međunarodni, i prigradski i gradski prevoz. Pa tako, iz Niša postoje redovne linije za mnoge gradove u Srbiji, a između ostalih i za : Beograd, Aleksinac, Prokuplje, Kruševac, Novi Sad, a u ponudi je i Kuršumlija, Subotica, Kragujevac i mnogi drugi veći i manji gradovi širom Srbije. Uz prevoz do navedenih gradova, ” Niš ekspres ” neprekidno proširuje svoju ponudu i to ne samo u Srbiji, već i u zemljama regiona i cele Evrope.

Tako je antički grad Nais, današnji Niš, slobodno se može reći postao pandan Beogradu i Novom Sadu po kvalitetu prevoza i to ne samo gradskog. Inače, grad Niš osim što je, po površini najveći grad južnog dela Srbije, ujedno je i na trećem mestu po veličini u celoj Srbiji, a odmah nakon Beograda i Novog Sada.

Iz Niša ćete lako doći i do Grčke ili Turske, te Bugarske, a u njemu se pored glavne autobuske stanice Niš nalazi i međunarodni aerodrom, koji nosi naziv po nekadašnjem rimskom imperatoru koji je bio rođen na tlu antičkog grada Naisa, ” Konstantin Veliki “.

Gradski prevoz u Nišu

Do glavne autobuske stanice u Nišu ćete najbolje stići linijom 34 gradskog prevoza, koja je kružna linija i stvorena je da olakša gradski prevoz putnicima koji žele da stignu direktno do aerodroma, železničke stanice ili glavne autobuske stanice Niš.

Uz to, u neposrednoj blizini glavne autobuske stanice Niš se nalazi stajalište za gradski prevoz, a linijama 7, 9 i 12 se možete prevesti do određenog dela Niša. Međutim, najbolje je da ili instalirate Android vodič ili pitate meštane, jer gradski prevoz u Nišu sprovodi i izmene linija gradskog prevoza po potrebi.

Kontakt, radno vreme i adresa

Glavna autobuska stanica Niš se nalazi u neposrednoj blizini Niške tvrđave, a njena adresa je Bulevar 12. februara.

Broj telefona na koji možete dobiti sve informacije i obaveštenja je 018 255 177 ili na broj telefona 018 255 666.

Glavna autobuska stanica Niš ima radno vreme uobičajeno za sve autobuske stanice. Rezervacije karata možete izvršiti putem e – mail adrese rezervacije_karata@nis-ekspres.rs, kako je navedeno na zvaničnom web sajtu ” Niš ekspres ” – a. I ne zaboravite da prilikom rezervacije navedete sve neophodne podatke: ime i prezime, broj telefona, datum i vreme polaska i povratka ( ukoliko želite da rezervišete povratnu kartu ), relacija putovanja i broj karata koje želite da rezervišete, kao i posebne zahteve, ukoliko ih imate. Kako dalje navodi niški autoprevoznik, dobijate e – mail za potvrdu rezervacije i moguće načine plaćanja. U tom e – mail – u ćete dobiti kontrolni broj, broj sedišta i ukupnu cenu.

Google mapa

Autoprevoznici u Nišu

Uz autobuse niškog transportnog preduzeća ” Niš ekspres ” na glavnoj autobuskoj stanici Niš su zastupljeni i autobusi mnogih drugih autoprevoznika, a na prvom mestu beogradske ” Laste “.
Pored njih, tu su još i autoprevoznici : ” Simplon Zagužane “, ” Kanis Leskovac “, ” Turbotrans “, ” Auto kodeks “, kao i ” Jedinstvo Vranje “; ” Bata Reisen ” i drugi.

Share.

1 komentar

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!