Autobuska stanica Obrenovac

0

Autobuska stanica u Obrenovcu

Nakon nezamislivih poplava koje su pogodile gradsku opštinu Obrenovac u maju 2014. godine, čini se da ne postoji osoba u regionu, ali i šire koja nije čula za ovo mesto u Srbiji. Život u Obrenovcu nakon ove katastrofe se polako, ali sigurno vraća u normalu.

Smešten je na ušću reke Kolubare u reku Savu, a postojeći istorijski podaci navode da grad nosi današnji naziv od 07. decembra 1859. godine. Tom prilikom je srpski knjaz Miloš Obrenović doneo ukaz kojim se nekadašnji Palež od sada ima zvati Obrenovcem, a tako ostaje i do današnjih dana.

Srećom po preživele meštane, Obrenovac je oživeo nakon nedavne katastrofe. I ponovo je saobraćajno dobro povezan sa svim selima na području opštine, kao i sa mnogim gradovima širom Srbije. Beograd, Surčin, Šabac i Lazarevac su samo neki od gradova, to jest mesta i gradskih opština prema kojima redovno saobraćaju autobusi sa glavne autobuske stanice Obrenovac ” Lasta “.

Autobuska stanica Obrenovac

Autobuska stanica Obrenovac

Zahvaljujući odličnoj lokaciji, Obrenovac se ubrzano razvija u svakom smislu. Gradska opština Obrenovac je od Beograda udaljena oko 30 kilometara, a nalazi se u neposrednoj blizini važnih saobraćajnica.

Ono što predstavlja jednu od znamenitosti Obrenovca svakako je svojevrstan istorijski, ali i ekološki lokalitet smešten u neposrednoj blizini obala obližnje Kolubare. Kada dođete do ” Jozića kolibe ” pored uživanja u šumi hrastova lužnjaka, moći ćete da vidite i brojne autohtone, ali i egzotične vrste biljaka, kao i mnoge životinje i ptice, koje uživaju u ovom rezervatu prirode.

Medjumesni prevoz u Obrenovcu

Na području opštine Obrenovac lokalni saobraćaj dobro funkcioniše, a sa glavne autobuske stanice Obrenovac ” Lasta ” svakodnevno polaze autobusi prema selima i mestima u okolini Obrenovca, što znatno olakšava snalaženje u ovom gradu.

Redovne linije su, između ostalih i prema : Barajevu, a preko sela Vranić, prema Jasenaku, Baljevcu, selu Konatice, Stepojevcu, selu Piroman, preko Stublina, Broviću, Zvečki, Zabrežju, a tu su i redovne linije za : Beograd, Šabac, Surčin i Lazarevac, ali i mnoge druge gradove širom Srbije.

Svakako je preporučljivo da pre nego što krenete na put proverite red vožnje autobusa koji polaze sa glavne autobuske stanice Obrenovac ” Lasta “, uzevši u obzir da postoje linije koje ne saobraćaju u dane vikenda i praznika ili saobraćaju po redukovanom redu vožnje.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Obrenovac ” Lasta ” glasi : ulica kralja Aleksandra I, 11 500 Obrenovac, Srbija.

Ukoliko su vam potrebne informacije i obaveštenja o polascima i dolascima autobusa ili, pak želite da izvršite rezervaciju karata to možete učiniti na broj telefona 011 87 21 284 ili direktno na šalterima glavne autobuske stanice Obrenovac ” Lasta ” u njihovo radno vreme.

Google mapa

Autoprevoznici u Obrenovcu

Kako joj i sam naziv kaže glavna autobuska stanica Obrenovac ” Lasta “, sasvim je jasno ko je najzastupljeniji autoprevoznik u ovom gradu.

Beogradski autoprevoznik ” Lasta ” uz redovan gradski saobraćaj u srpskoj prestonici i međugradski, te međunarodni saobraćaj, obavlja i redovan saobraćaj na području opštine Obrenovac. Pored Obrenovca, beogradska ” Lasta ” obavlja i lokalni saobraćaj na području opštine Lazarevac, te opština : Mladenovac, Sopot, Barajevo i Grocka.

Pored beogradskog autoprevoznika, postoji još jedan : obrenovačko preduzeće ” Banbus “. A pored lokalnih linija, koje saobraćaju na teritoriji same opštine, postoje još tri linije prigradskog prevoza koje saobraćaju između Obrenovca i Beograda, s tim da je jedna od njih ekspres linija, dok jedna saobraća prema Beogradu, ali preko Male Moštanice.

No, sa glavne autobuske stanice Obrenovac ” Lasta ” polaze i autobusi autoprevoznika ” Lukic Tours ” i to prema glavnom gradu Austrije. Autobusi ovog autoprevoznika saobraćaju, zapravo na liniji Aranđelovac – Beč, a staju u Lazarevcu, na Ubu i u Obrenovcu. Kako je navedeno na zvaničnom sajtu ovog autoprevoznika autobus kreće iz Obrenovca svakoga dana u 8:45 časova, ali svakako je dobro proveriti ovu informaciju pre polaska.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!