Autobuska stanica Odžaci

0

Autobuska stanica u Odžacima

Smešten u Zapadnobačkom okrugu, ovaj gradić je pun zanimljivosti. Ne tako davne 1989. godine su Odžaci dospeli na prve strane dnevnih novina, jer je u ovom gradu pronađena vrlo neobična statua. Statua simboličnog naziva – Crvenokosa boginja se smatra jedinstvenom u svetu, prvenstveno po svojoj neobičnosti. Naime, u ovoj statui su sjedinjeni muški i ženski simboli plodnosti. Danas se ovo neobično otkriće arheologa može videti u specijalnoj muzejskoj jedinici, koja se nalazi u neposrednoj blizini samog centra grada.

Iste godine kada je otkrivena čuvena statua, koja je postala jedan od simbola Odžaka, počela je i gradnja srpske pravoslavne crkve u ovom gradu, koja je posvećena Spaljivanju moštiju Svetog Save. Tu su još i rimokatolička crkva, koja je posvećena Svetom arhanđelu Mihailu, kao i kapela Svetog Vandela, koja se nalazi na katoličkom groblju.

Autobuska stanica Odzaci

Na teritoriji opštine Odžaci se nalazi i svojevrstan spomenik Prirode – drvored sačinjen od platana, kestena i lipe, koji se nalazi duž puta koji od Odžaka vodi do Sombora.

Uz sve znamenitosti koje vredi videti, svakako treba pomenuti podatak da su Odžaci odlično saobraćajno povezani sa mnogim drugim gradovima širom Srbije, a sa glavne autobuske stanice Odžaci redovno saobraćaju autobusi kako za sva sela u okolini, tako i za : Beograd, Sombor, Novi Sad, Niš, ali i druge gradove širom Srbije.

Lokalni prevoz u Odžacima

Kako opština Odžaci obuhvata teritoriju još devet naselja u okolini samog centra grada, sasvim je jasno da prevoz u ovom gradu dobro funkcioniše. A uz međumesni prevoz, prema okolinim selima, odnosno naseljima, sa glavne autobuske stanice Odžaci redovno polaze autobusi za : Beograd, Novi Sad, Niš, Sombor i mnoge druge gradove širom Srbije.

Snalaženje u Odžacima je prilično jednostavno, čak i za one koji mu prvi put dolaze u posetu.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Odžaci glasi : ulica Somborska bb. 25 250 Odžaci.

Ukoliko su vam potrebne informacije ili obaveštenja o polascima, odnosno dolascima na glavnu autobusku stanicu Odžaci možete ih dobiti na broj telefona za informacije 025 743 208 ili direktno na šalterima stanice u njihovo radno vreme.

Google mapa

Autoprevoznici u Odžacima

Iako glavna autobuska stanica Odžaci spada u red manje prometnih autobuskih stanica u Srbiji, na njoj saobraćaju brojni autoprevoznici.

Najzastaupljeniji su polasci za : Beograd, Novi Sad, Sombor i Niš, a autoprevoznici koji imaju najveći broj polazaka su : beogradska ” Lasta “, ” Saobraćaj Odžaci “, kao i ” Dunavprevoz ” iz Bačke Planke, te autoprevoznik ” Janjušević ” iz Priboja.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!