Autobuska stanica Pančevo

0

Autobuska stanica u Pančevu

Nadomak glavnog grada Srbije, u plodnoj vojvođanskoj ravnici, na ušću reke Tamiš u Dunav nalazi se jedan od najstarijih gradova u Vojvodini. Uz to, grad Pančevo je danas četvrti po veličini u celoj Vojvodini i vrlo je važan i administrativni i kulturni centar.
Uz to, grad Pančevo je saobraćajno odlično povezan sa ostalim delovima Srbije. A Beograd, Novi Sad, Vršac i Zrenjanin su samo neke od destinacija prema kojima svakodnevno kreću autobusi sa glavne autobuske stanice Pančevo.

Iako teritorijalno nije naročito veliki grad, Pančevo ima mnogo znamenitosti, pa su u većini slučajeva turistima potrebni dani ako žele da upoznaju ovaj zanimljiv gradić na pravi način. Idealno bi bilo da posetite Pančevo u vreme čuvenog Pančevačkog karnevala.Ali, i ako ne boravite u Pančevu tokom održavanja ove zanimljive svečanosti, sigurno vam neće biti dosadno, jer u Pančevu zaista imate šta da vidite i posetite.

Autobuska stanica Pancevo

Autobuska stanica Pančevo

Na prvom mestu, ono što krasi ovaj grad su lepo uređeni gradski parkovi, a posebno takozvana Narodna bašta. Od ostalih znamenitosti, pomenućemo samo neke : zgrada Magistrata, srpska pravoslavna crkva posvećena Preobraženju Gospodnjem, zatim Uspenska crkva, staro gradsko jezgro koje se smatra kulturno – istorijskom celinom od posebnog značaja. Svakako, ne treba propustiti ni zgradu Narodne pivare, kao ni svetionike, koji se ponosno uzdižu na ušću reke Tamiš u Dunav. Tu je i crkva Svete Ane, ali i Gajićeva apoteka, kao i Crveni magacin, te spomenici : streljanim rodoljubima iz Borče i osnivačima Pančevačke gimnazije.

A uz sve navedeno, ne treba zaboraviti da su brojni ugostiteljski objekti u ovom mirnom vojvođanskom gradu, koji nude uslugu izvrsnog kvaliteta, ali ipak ono po čemu se ovaj grad nadaleko pročuo svakako je čuvena Buvlja pijaca u Pančevu.

Gradski i medjumesni prevoz u Pančevu

Iako se glavna autobuska stanica Pančevo nalazi nedaleko od samog centra grada, zahvaljujući upravo glavnoj autobuskoj stanici Pančevo je odlično saobraćajno povezano sa ostalim delovima grada, ali i mestima u okolini, te drugim gradovima Srbije.

Javni gradski saobraćaj u Pančevu ima ukupno osam gradskih linija, a između ostalog i : od Koteža, preko centra grada do Dolova, Od Jabuke, preko fabrike aviona, Novog groblja, pa do Starog Tamiša, od centra grada do Minela, od Minela, preko centra grada, pa do RNP – a i liniju broj 6 koja saobraća od centra grada do Vojlovice, a preko Strelišta.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojo se nalazi glavna autobuska stanica Pančevo glasi : Vojvode Radomira Putnika br. 33, Pančevo, Srbija.

Sve informacije i obaveštenja možete dobiti direktno na šalterima glavne autobuske stanice Pančevo u njihovo radno vreme ili na broj telefona 013 518 570.

Google mapa

Autoprevoznici u Pančevu

Javni gradski saobraćaj u Pančevu obavlja preduzeće ” Autotransport “, čije je sedište u ovom gradu. Iako je samo preduzeće osnovano 1948. godine, tek od 1990. godine se bavi pružanjem usluga gradskog i međumesnog transporta putnika i uslugama vezanim za glavnu autobusku stanicu Pančevo, kako je navedeno na zvaničnoj internet prezentaciji ovog pančevačkog preduzeća.

Autobusi preduzeća ” Autotransport ” redovno saobraćaju prema mestima u okolini Pančeva. Neke od redovnih destinacija su : Beograd, Samoš, Mramorak, Kovačica, Devojački bunar, Opovo, ali i prema mnogim drugim mestima širom Srbije. Inače, ovo preduzeće pored osam redovnih gradskih linija, obavlja saobraćaj i na 17 linija u međumesnom, 5 linija u prigradskom i na jednoj liniji u međunarodnom prevozu putnika, koja je sezonska.

Uz ” Autotransport “, sa glavne autobuske stanice Pančevo redovno saobraćaju i autobusi beogradskog autoprevoznika ” Lasta “, ali i mnogih drugih.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!