Autobuska stanica Prijepolje

0

Autobuska stanica u Prijepolju

Smešten u neposrednoj blizini ušća reke Mileševke u reku Lim, Prijepolje se nalazi i u neposrednoj blizini nadaleko čuvene srpske planine Zlatibor, te se slobodno može reći da ovaj grad ima idealan geografski položaj.

Uz to, Prijepolje se nalazi na raskrsnici vrlo važnih puteva, pa se takože može slobodno reći da je ovaj grad odlično povezan ne samo sa gradovima širom Srbije, već i sa gradovima u okolnim državama, a prvenstveno u Crnoj Gori. Sa glavne autobuske stanice Prijepolje redovno polaze autobusi kako za Beograd i Novi Sad, tako i za Podgoricu i Budvu, ali i mnoge druge gradove u Srbiji i Crnoj Gori.
Istorija Prijepolja je izuzetno bogata, pa turisti u njemu zaista imaju šta videti.

Autobuska stanica Prijepolje

U neposrednoj blizini Prijepolja je nadaleko čuveni srpski srednjevekovni manastir Mileševa, kao i manastiri Kumanica i Davidovica, a u samom gradu je i jedna od najstarijih džamija na ovim protorima, Ibrahim pašina džamija, za koju se smatra da je sazidana tokom 16 veka.

Pored toga, okolinu Prijepolja krase i ostaci starih tvrđava Mileševac i Kovin, a u gradu je i čuvena Prijepoljska sahat kula, koja je i jedan od simbola grada.

Medjumesni saobraćaj u Prijepolju

Kako se Prijepolje nalazi na raskrsnici puteva, sasvim je za očekivati da i saobraćaj u okviru grada, dobro funkcioniše, tako da se do autobuske stanice vrlo lako stiže i iz predgrađa Prijepolja.

Uz to, međumesni saobraćaj na teritoriji čitavog Prijepolja dobro funkcioniše, te se smatra da je Prijepolje dobro povezano i sa okolnim selima, a sa glavne autobuske stanice Prijepolje redovno polaze autobusi i za : Beograd, Novi Sad, Zlatibor, Užice i druge gradove u Srbiji, a jedna od češćih linija, naročito tokom letnje sezone je i Prijepolje : Budva, kao i Prijepolje – Podgorica.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Prijepolje glasi : ulica Svete Puzovića bb. Ukoliko su vam potrebne informacije o polascima ili dolascima autobusa na glavnu autobusku stanicu Prijepolje možete ih dobiti na broj telefona za informacije 033 240 85 ili direktno na šalterima stanice u njihovo radno vreme.

Autoprevoznici u Prijepolju

Autoprevoznici koji saobraćaju sa ove stanice ili im je, pak glavna autobuska stanica Prijepolje samo usputna stanica na putu za, recimo Budvu ili Podgoricu u Crnoj Gori, su zaista brojni. Svakako najzastupljeniji autoprevoznici su ” Janjušević ” iz Priboja i ” Gaga Turs ” sa Zlatibora.

Naravno, tu su i drugi autoprevoznici, među kojima se po broju polazaka izdvaja beogradska ” Lasta ” i vršačko transportno preduzeće ” Stup “, a brojni su privatni autoprevoznici, koji uglavnom saobraćaju na linijama : Prijepolje – Beograd, odnosno Novi Sad i Prijepolje – Podgorica, odnosno Budva.

Google mapa

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!