Autobuska stanica Raška

0

Autobuska stanica u Raškoj

Iako je Raška od prestonice Srbije udaljena nešto malo više od 250 kilometara, ovaj gradić je od čuvene planine Kopaonik udaljen tek oko 20 kilometara, što ga čini vrlo atraktivnim za turiste.

Takođe, u neposrednoj okolini Raške se nalaze srpski srednjevekovni manastiri : Gradac, Končul, kao i manastiri Stara i Nova Pavlica. A na svega oko 8 kilometara udaljenosti od Raške su i ostaci srednjevekovnog grada Brvenika, kao i arheološko nalazište Zajačak.

Autobuska stanica Raska

U gradu postoji srpska pravoslavna crkva Svetog Arhangela Gavrila, koju svakako vredi posetiti, a u obližnjoj Jošaničkoj banji je i spomenih čuvenoj srpskoj heroini Milunki Savić. Takođe, u Jošaničkoj banji se nalazi i kuća blaženopočivšeg srpskog patrijarha Njegove Svetosti gospodina Germana. Nažalost, ova kuća ne poseduje nikakvo vidljivo obeležje da je u pitanju Spomenik kulture, ali će vam meštani Jošaničke banje sigurno pokazati gde se nalazi.
Sa glavne autobuske stanice Raška uz redovne autobuske linije za : Beograd, Kopaonik, Kraljevo i Kragujevac, saobraćaju i autobusi do okolnih mesta, pa ćete i do brojnih turističkih atrakcija koje se nalaze u okolini Raške vrlo brzo i lako doći, čak i ako se u Rašku niste zaputili sopstvenim automobilom.

Na oko 15 kilometara udaljenosti od Raške je i vrlo zanimljivo Semeteško jezero, koje se nalazi u ataru istoimenog sela, a možete napraviti izlet i do obližnjeg Kopaonika.

Jedno je sigurno, ako krenete put Raške, nemoguće je da vam bude dosadno, jer i u samom gradu i u njegovoj okolini imate mnogo šta za videti.

Međugradski i međumesni prevoz u Raškoj

Uzevši u obzir da se Raška nalazi nadomak najznačajnijeg turističkog centra i planine u Srbiji, ovo mesto je saobraćajno odlično povezano i sa ostalim gradovima širom Srbije.
Međugradski i međumesni saobraćaj na teritoriji Raške dobro funkcioniše, a sa glavne autobuske stanice Raška redovno saobraćaju autobusi za : Beograd, Kopaonik, Kraljevo, Kragujevac i druge gradove u Srbiji, ali i autobusi za sela u okolini Raške.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Raška je Mislopoljska ulica bb.

Ukoliko su vam potrebne bilo kakve informacije ili obaveštenja o dolascima ili polascima sa glavne autobuske stanice Raška možete ih dobiti na broj telefona 036 736 173, kao i na broj telefona 036 737 555 ili direktno na šalterima stanice u njihovo radno vreme.

Autoprevoznici u Raškoj

Uzevši u obzir da je glavna autobuska stanica Raška u vlasništvu autotransportnog preduzeća ” Kavim Raška ” A. D. , sasvim je za očekivati da je najveći broj polazaka rezervisan upravo za ovog autoprevoznika.

Takođe, prisutni su i drugi autoprevoznici i to prvenstveno manja, privatna transportna preduzeća, koji imaju i manji broj polazaka od pomenutog.

Google mapa

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!