Autobuska stanica Šabac

0

Autobuska stanica u Šapcu

I mada spada u manji grad, Šabac predstavlja vrlo važan saobraćajni čvor u Srbiji. Smešten je na vrlo povoljnom geografskom položaju, jer se nalazi na raskrsnici puteva, i drumskih i železničkih, ali i rečnih, jer leži na obalama reke Save.

Grad dobija na značaju u doba kada je njim upravljao brat srpskog kneza Miloša Obrenovića, Jevrem Obrenović. Ostalo je zabeleženo da je Jevrem radio na neprekidnom unapređenju grada, te je u doba njegove petnaestogodišnje uprave u Šapcu nikla apoteka i varoška bolnica, koje su bile prve takve vrste na području tadašnje Srbije. A desetak godina nakon toga, Šabac dobija i osnovnu školu i gimnaziju, a uskoro se upravo u ovom gradu osniva i muzičko društvo. Po uzoru na beogradski konak kneginje Ljubice je gospodar Jevrem Obrenović sagradio i sebi konak u Šapcu.

Nekada su Šabac nazivali ” Mali Pariz “, a taj mu naziv i danas pristaje. Ovaj mali grad je zaista kao prestonica Francuske u malom. U samom centru se nalazi i pešačka zona, a Šabac je i danas odlično povezan sa gotovo svim gradovima u Srbiji, ali i nekim gradovima Evrope.

Autobuska stanica sabac

Autobuska stanica Šabac

Glavna autobuska stanica Šabac je jedna od najmlađih autobuskih stanica na teritoriji Srbije, ali po kvalitetu ne zaostaje ni za najvećim. Prigradski i gradski saobraćaj sa glavne autobuske stanice Šabac se obavlja svakodnevno, a postoje redovne linije za : Beograd, Novi Sad i Valjevo, a Loznica je najčešća destinacija za Šapčane. Pored toga što je Šabac odlično povezan sa mnogim drugim gradovima u Srbiji i regionu, postoji i redovna autobuska linija prema određenim evropskim gradovima.

Gradski prevoz u Šapcu

Gradski prevoz u Šapcu obavlja preduzeće ” Mačva ekspres ” o.d. – Badovinci, a kako grad po površini spada u manje, ne čudi što se gradski prevoz obavlja na svega pet linija. Čak tri od pet linija saobraćaju do Mišar doma i to iz pravca Štitara ( linija 1 ), Bogosavca ( linija 2 ) i Jevremovca ( linija 4 ). A tu su i linija 3 koja saobraća od Bogosavca do stajališta Pocerski Pričinović i linija pet od Jevremovca do Novog groblja u Šapcu.

A ono što posebno olakšava snalaženje u gradu i putnicima daje mogućnost da brzo stignu do željenog odredišta jeste taxi stanica koja se nalazi u neposrednoj blizini glavne autobuske stanice Šabac.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj je smeštena glavna autobuska stanica Šabac je Kralja Milutina broj 3a.

Radno vreme ove autobuske stanice je od 04:30 do 20:30h svakoga dana u godini, bez obzira na praznike.

Broj telefona na kome ćete dobiti sve neophodne informacije i obaveštenja o međugradskom saobraćaju je 015 334 065. Broj telefona za informacije i obaveštenja o međunarodnom saobraćaju je 015 334 704, a za informacije o prigradskom saobraćaju 015 334 312.

Broj telefona centrale glavne autobuske stanice Šabac je 015 338 110. Uz to, sve informacije vezane za prigradski i međugradski saobraćaj možete dobiti i na samoj glavnoj autobuskoj stanici Šabac u toku radnog vremena.

Google mapa

Autoprevoznici u Šapcu

Među najzastupljenije autoprevzunike čiji autobusi saobraćaju sa glavne autobuske stanice Šabac svakako spada autoprevoznik ” Lastra ” iz Lazarevca i ” Raketa “.

Pored njih, tu su i mnogi drugi autoprevoznici, a između ostalih i ” Duga Petlovača “, kao i privatni autoprevoznik iz Obrenovca ” Banbus “.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!