Autobuska stanica Sombor

0

Autobuska stanica u Somboru

Smešten na samom dnu basena nekada velikog Panonskog mora, grad Sombor danas broji nešto više od 50 hiljada stanovnika i smatra se administrativnim i kulturnim centrom Zapadnobačkog upravnog okruga.

Iako ne postoje pouzdani istorijski podaci, ipak se smatra da je naseobina od koje nastaje današnji grad nastala tokom 14. veka i to na vrlo neobičan način – od imanja ugarske vlastelinske porodice Cobor, koja je bila vrlo razgranata. Tokom vremena, grad su preuzimali različiti osvajači, ali čini se da se on neprekidno razvojao.

Danas je Sombor odlično saobraćajno povezan sa svim mestima u okolini, ali i sa ostalim gradovima širom Srbije, kao i sa gardovima u regionu. Novi Sad, Beograd, Subotica i Apatin su samo neki od gradova prema kojima saobraćaju stalne linje sa glavne autobuske stanice Sombor.

autobuska stanica sombor

Autobuska stanica Sombor

Uz veliku pravoslavnu crkvu posvećenu Svetom Jovanu i pravoslavnu crkvu posvećenu Svetom Georgiju u gradu, te rimokatoličku crkvu sa Župnim uredom i Trg Svetog Trojstva, u Somboru za svakog turistu ima po nešto, tako da će vam boravak u ovom mirnom vojvođanskom gradiču sigurno biti zanimljiv. Uz to, pomenućemo samo neke od znamenitosti ovog prelepog gradića koje valja posetiti : galerija ” Milan Konjović “, Gradski muzej Sombor, Muzej Pedagoškog fakulteta, a tu je i Gradska kuća, kao i zgrada Bačko – Bodroške županije, ali i mnoge druge građevine koje vredi videti kada ste u poseti Somboru.

Ne treba zaboraviti ni da je Sombor domaćin niza kulturnih svečanosti, koje predstavljaju obeležje ne samo ovoga grada, već i čitave Srbije.

Gradski i medjumesni prevoz u Somboru

Gradski prevoz u Somboru obavlja preduzeće ” Severtrans ” AD. Trenutno u ovom gradu saobraća samo jedna linija gradskog preduzeća i to ona koja ide kroz uži centar grada povezujući, pri rom glavnu autobusku stanicu Sombor sa Železničkom stanicom.

Uz to sa glavne autobuske stanice Sombor redovno polaze autobusi i prema selima koja se nalaze u neposrednoj blizini Sombora.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Sombor glasi Franje Rackog, 25 000 Sombor.

Ukoliko su vam potrebne bilo kakve informacije ili obaveštenja, možete ih dobiti direktno na šalterima glavne autobuske stanice Sombor u njihovo radno vreme ili na broj telefona 025 441 751, kao i na broj telefona 025 44 11 66.

Google mapa

Autoprevoznici u Somboru

Saobraćaj u Somboru obavlja nekoliko autoprevoznika, ali svakako je najzastupljeniji ” Severtrans ” AD, koji primarno obavlja gradski saobraćaj u ovom gradiću. Uz gradski, preduzeće ” Severtrans ” AD obavlja i prigradski, ali i međunarodni saobraćaj.

Gradovi i sela prema kojima vozi ” Severtrans ” AD su : Apatin, Aleksa Šantić, Bezdan, Bilić, Bački Breg, Odžaci ( preko Bačkog Brestovca ), Baški Monoštor, Bukovac, Žarkovac, Kljajićevo, Kupusina, Rastina, Riđica, Sivac, Odžaci ( preko Doroslova ), Telečka i Čonoplja.

I međugradski i međunarodni saobraćaje vrlo zastupljen, kada je u pitanju Sombor. Gradovi prema kojima idu redovne linije preduzeća ” Severtrans ” AD između ostalog su i : Novi Sad ( preko Vrbasa ), Beograd ( preko Novog Sada ), Soko banja, Vrnjačka banja, Subotica i mnogi drugi.

No, svakako je preporučljivo da pre polaska proverite red vožnje, uzevši u obzir da je on podložan promenama, te da neke od linija u prigradskom saobraćaju, naročito ne saobraćaju baš svih dana u toku nedelje.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!