Autobuska stanica Srbobran

0

Autobuska stanica u Srbobranu

Smešten na obalama Velikog bačkog kanala, Srbobran je pravi miran, vojvođanski gradić. Srbobran se nalazi na raskrsnici vrlo važnih putnih pravaca, pa je grad odlično povezan sa mnogim drugim gradovima širom Srbije, ali i zemalja regiona.

Nekadašnji Sentomaš, Srbobran danas naseljava nešto više od 12 hiljada stanovnika. Nadomak grada se može videti jedna od retkih naftnih bušotina u Srbiji, a jedan od simbola grada svakako je most preko Velikog bačkog kanala.

U gradu se nalazi i srpska pravoslavna crkva posvećena prazniku Svetog Bogojavljenja, a posebnu zanimljivost grada čini kapela Svetog Georgija, u kojoj je sahranjena velika ljubav našeg čuvenog pesnika Laze Kostića, Lenka Dunđerski. Ovu kapelu je podigao Lazar Dunđerski 1884. godine, a uz Lenku ovde počivaju i drugi članovi porodice Dunđerski.

Autobuska stanica u Srbobranu

Autobuska stanica u Srbobranu

U neposrednoj blizini grada se nalazi veliki broj salaša namenjenih turistima, kao i brojna lovišta, jer je ovaj region Srbije nadaleko poznat i po lovnom turizmu.

Lokalni prevoz u Srbobranu

Opština Srbobran je sačinjena od tri gradska naselja i to: Srbobrana, Turije i Nadalja. Glavna autobuska stanica Srbobran se nalazi u istoimenom naselju, a saobraćajno je odlično povezana i sa ostala dva naselja koja čine teritoriju opštine, tako da je prevoz od autobuske stanice do drugih delova grada i obrnuto odlično organizovan.

Uz to, sa glavne autobuske stanice Srbobran redovno saobraćaju i autobusi prema mnogim gradovima širom Srbije. Najveći broj polazaka je za Beograd i Novi Sad, a odmah zatim i za Bečej i Suboticu, ali i mnoge druge gradove u Srbiji.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Srbobran glasi : ulica Vladike Nikolaja Velimirovića broj 2, 21 480 Srbobran.

Ukoliko su vam potrebne informacije ili obaveštenja o dolascima i polascima autobusa, možete ih dobiti na broj telefona 021 73 11 06 ili direktno na šalterima glavne autobuske stanice Srbobran u njihovo radno vreme.

Google mapa

Autoprevoznici u Srbobranu

Iako su na glavnoj autobuskoj stanici Srbobran zastupljeni brojni autoprevoznici, svakako se po broju polazaka izdvaja beogradski autoprevoznik ” Lasta ” i somborski ” Severtrans “.

Tu su još i autoprevoznici : ” Lasta Srem “, ” Koop Best Komerc “, ” Farlang TC ” i drugi, uglavnom privatni autoprevoznici.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!