Autobuska stanica Sremska Mitrovica

0

Autobuska stanica u Sremskoj Mitrovici

Možda najstariji grad na tlu cele Srbije, Sremska Mitrovica je danas administrativni centar čitavog Sremskog okruka.

Opšte je poznato da su mnogi rimski carevi rođeni na području nekadašnjeg Naisa, a danas grada Niša u Južnoj Srbiji. No, za istoriju Srbije je vrlo važna činjenica da je čak deset rimskih careva rođeno na području nekadašnjeg Sirmiuma, gde se danas nalazi Sremska Mitrovica.

Moglo bi se reći da danas ovaj grad čini : na prvom mestu centralni deo Sremske Mitrovice, u kome se nalazi i glavna autobuska stanica Sremska Mitrovica, tu je potom Mačvanska Mitrovica, koja se nalazi na desnoj obali reke Save i Laćarak.

Autobuska stanica Sremska Mitrovica

Autobuska stanica Sremska Mitrovica

Od prestonice Srbije, Beograda do Sremske Mitrovice se stiže vrlo brzo međunarodnim autoputem E-75, uzevši u obzir da je Sremska Mitrovica od Beograda udaljena svega oko 75 kilometara, dok je od Novog Sada udaljen svega 50 kilometara.

Soabraćajno je Sremska Mitrovica odlično povezana sa ostalim delovima Srbije. Gotovo svakodnevno sa glavne autobuske stanice Sremska Mitrovica polaze redovne linije prema gotovo svim srpskim gradovima, a : Beograd, Novi Sad, Šabac i Ruma su samo neki od njih.

Iako Sremska Mitrovica nije naročito veliki grad po površini, u kulturnom i istorijskom smislu ima puno toga da ponudi. Ne prvom mestu je Muzej Srema, ali i galerija ” Lazar Vozarević “, te čuveno mitrovačko pozorište koje nosi naziv po velikanu srpskog glumišta, Dobrici Milutinoviću. Pored toga, u neposrednoj blizini garda se nalazi nadaleko čuven rezervat prirode bara Zasavica, ali i mnogi srpski srednjevekovni manastiri koji su smešteni na obližnjoj Fruškoj Gori. Za ljubitelje sakralnih objekata, ne treba zaboraviti ni : Hram Svetih Sirmijumskih mučenika, koji nažalost još uvek nije završen, ali se ipak i u nedovršenom hramu vrše bogosluženja, a tu je i Grkokatolička crkva Voznesenja Gospodnjeg, ali i stara i nova srpska crkva, te Rimokatolička Župa.

Medjumesni prevoz u Sremskoj Mitrovici

Kako se glavna autobuska stanica Sremska Mitrovica nalazi u neposrednoj blizini centra grada, sasvim je lako stići do nje.

Uz to sa glavne autobuske stanice svakodnevno saobraćaju autobusi prema gotovo svim okolnim mestima, tako da je Sremsak Mitrovica odlično povezana sa okolinom.

Kontakt, radno vreme i adresa

Ukoliko želite da stupite u kontakt sa operaterima kako biste dobili neophodne informacije i obaveštenja, onda je najbolje da to uradite direktno na šalterima glavne autobuske stanice Sremska Mitrovica u njihovo radno vreme ili na broj telefona 022 621 143.

Adresa na kojoj je smeštena glavna autobuska stanica Sremska Mitrovica je Draginje Nikšić bb.

Autoprevoznici u Sremskoj Mitrovici

Glavni autoprevoznik u Sremskoj Mitrovici je firma koja je relativno mlada, uzevši da je osnovana pre desetak godina. ” Sirmiumbus ” doo je preduzeće koje se primarno bavi javnim prevozom putnika u domaćem, ali i u međunarodnom prevozu.

Pored toga što vrši prevoz putnika sa glavne autobuske stanice Sremska Mitrovica, ovo preduzeće ima redovne polaske iz ostalih vojvođanskih mesta: Novog Sada, Erdevika, Divoša i mnogih drugih mesta.

Uz to, zahvaljujući bogatom i kvalitetnom voznom parku, ovaj autoprevoznik vrši vanlinijski prevoz putnika po potrebi i to mahom za sve vrste ekskurzija ili turističkih putovanja u inostranstvo.

Google mapa

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!