Autobuska stanica Stara Pazova

0

Autobuska stanica u Staroj Pazovi

Na svega oko 35 kilometara udaljenosti od prestonice Srbije i tek nešto više od 40 kilometara udaljenosti od Novog Sada, smešten je grad Stara Pazova, na čijoj teritoriji živi blizu 20 hiljada stanovnika.

Kako potvrđuju otkriveni materijalni dokazi, područje opštine Stara Pazova su naseljavali ljudi još u doba praistorije, a kroz istoriju se nalazila u različitim državama. Pa, je tako područje na kome se danas prostire opština Stara Pazova pripadalo provinciji Panonija, čije je sedište bilo u današnjoj Sremskoj Mitrovici, odnosno starorimskom Sirmijumu. Potom je bila na granici između Ugarske i Vizantije, da bi na kraju ipak pripala Ugarskoj. Srpski živalj se ovde naseljava tek u doba kada su ovim prostorima vladali turski osvajači, odnosno u periodu između 16. i 18. veka.

Danas je Stara Pazova grad u kome preovlađuje srpsko stanovništvo, a u velikom procentu ima i Slovaka, dok su u znatno manjem procentu : Hrvati, Romi, Crnogorci, Mađari i drugi narodi. Stara Pazova je lepo razvijen manji grad, koji je saobraćajno odlično povezan kako sa prestonicom Srbije, tako i sa mnogim drugim gradovima širom Srbije, ali i mestima u okolini. Beograd, Inđija, Novi Sad i Zlatibor su sam oneki od gradova prema kojima polaze redovne autobuske linije sa glavne autobuske stanice Stara Pazova.

Autobuska stanica Stara Pazova

Autobuska stanica Stara Pazova

Pored nekoliko pravoslavnih crkava, u Staroj Pazovi možete videti i katoličku crkvu, ali i slovačku evangelističku crkvu. Svakako, kada već boravite u Pazovi, valjalo bi da obiđete i neke od njenih znamenitosti. Jedna od njih je i Muzej narodnog heroja Janka Čmelika, a u neposrednoj blizini grada je i selo Golubinci koje se predstavlja kao posebna turistička atrakcija Stare Pazove. Uz sve navedeno, ne zaboravite da reka Dunav protiče na svega 10 – ak kilometar udaljenosti od Stare Pazove. Takođe, Stara Pazova je domaćin brojnih kulturno – zabavnih manifestacija : ” Šunka Fest “, ” Fijakerijada “, ” Zlatni kotlić ” i mnogih drugih.

Gradski prevoz u Staroj Pazovi

Kako se glavna autobuska stanica Stara Pazova nalazi relativno blizu centra grada, snalaženje u ovom gradiću u neposrednoj blizini teritorije grada Beograda je znatno olakšano. Uz to, do Stare Pazove saobraća i linija 701 Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd i to u ranim jutarnjim časovima na svakih 15 minuta, prema zvaničnom redu vožnje, a u toku ostalih delova dana nešto ređe. Tokom subote ima svega 9 polazaka ove linije, a nedeljom 7 polazaka.

Saobraćaj na teritoriji opštine Stara Pazova je dobro organizovan, pa je od glavne autobuske stanice Stara Pazova vrlo lako doći kako do ostalih delova grada, tako i do okolnih sela i mesta.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Stara Pazova glasi : ulica Ćirila i Metodija broj 22.

Ukoliko su vam potrebne informacije i obaveštenja o dolascima i polascima autobusa ili, pak želite da rezervišete kartu za neki od polazaka to možete učiniti na dva načina : direktno na šalterima glavne autobuske stanice Stara Pazova u njihovo radno vreme ili na broj telefona za informacije 022 311 617.

Google mapa

Autoprevoznici u Staroj Pazovi

Na području opštine Stara Pazova saobraća veliki broj linija u prigradskom i međugradskom, odnosno međumesnom saobraćaju.
Beogradski autoprevoznik ” Lasta ” pokriva najveći deo polazaka sa glavne autobuske stanice Stara Pazova, a tu su i autoprevoznici : ” Bečej prevoz “, ” Feniks ” i ” Severtrans “.

Beogradsko preduzeće ” Lasta ” ima najveći broj polazaka za Beograd, a Inđija, Novi Sad i Zlatibor su samo neka od mesta širom Srbije prema kojima redovno polaze autobusi sa glavne autobuske stanice Stara Pazova. Takođe, iz Stare Pazove redovno saobraćaju linije prema beogradskim naseljima Zemunu i Batajnica.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!