Autobuska stanica Subotica

0

Autobuska stanica u Subotici

Možda će vam zvučati čudno informacija da je zvaničan gradski autobuski prevoz u najsevernijem srpskom gradu počeo, sa istorijske take gledišta tek nedavno. Naime, ne tako daleke 1962. godine je stvoreno Gradsko saobraćajno preduzeće u Subotici i koliko je zabeleženo, tada se gradski i prigradski saobraćaj obavljao na ukupno 10 linija. Od toga je bilo 8 autobuskih i dve tramvajske linije.

Nedugo zatim su ukinute tramvajske linije, te se od 1974. godine gradski i prigradski saobraćaj u Subotici odvija isključivo autobusima.

Nova glavna autobuska stanica Subotica je izgrađena krajem 20. veka, tačnije 1989. godine. Ono što je posebno zanimljivo, jeste da je nekadašnje Gradsko saobraćajno preduzeće, a sada ” Subotica trans ” iz godine u godinu radilo na poboljšanju uslova i usluga javnog gradskog prevoza u Subotici, te da je i glavna autobuska stanica Subotica izgrađena iz sredstava ovog preduzeća, a uz pomoć samih Subotičana i opštine Subotica.

Autobuska stanica Subotica

Autobuska stanica Subotica

Mora se priznati da je ovako nešto prilično retko na teritoriji naše zemlje. Uz to, ovo je jedno od retkih javnih preduzeća koja posluju na principu samofinansiranja. Prosečan vek starosti autobusa kojima se prevoze građani Subotice je nešto manji od deset godina, a preduzeće ” Subotica trans ” konstantno radi na obnavljanju voznog parka, ali i na unapređenju svojih usluga.

Sa glavne autobuske stanice Subotica svakodnevno idu redovne saobraćajne linije prema svim većim gradovima u Srbiji, ali i regionu. Između ostalih, ” Subotica trans ” prevozi putnike na linijama za : Novi Sad, Beograd, Sombor i mnoge druge gradove u našoj zemlji. Uz to, mađarski gradovi, Budimpešta i Segedin su takođe odlično povezani sa Suboticom redovnim autobuskim linijama.

Gradski prevoz u Subotici

Gradski prevoz u Subotici funkcioniše gotovo savršeno i izuzetno je dobro organizovan. A glavna autobuska stanica Subotica je vrlo dobro pozicionirana, tako da u njenoj neposrednoj blizini staje čak šest gradskih autobuskih linija i to: 3, 4a, 6, 9, 10 i 16.
Svakako je korisno da intalirate Android vodič za gradski prevoz li da potražite informacije i obaveštenja o redu vožnje i eventualnim izmenama u gradskom saobraćaju na zvaničnom sajtu preduzeća ” Subotica trans “, jer kao i u svim drugim gradovima, često se događaju izmene na linijama.

Kontakt, radno vreme i adresa

Radno vreme glavne autobuske stanice Subotica je kao i kod ostalih autobuskih stanica u našoj zemlji, a adresa na kojoj se glavna autobuska stanica Subotica nalazi je Senćanski put broj 5.

Broj telefona na koji možete dobiti sve informacije i obaveštenja vezana za gradski i prigradski prevoz u Subotici je 024 425 0 212, kao i na broj telefona 024 55 55 66.

Na zvaničnom sajtu preduzeća ” Subotica trans ” je naveden i kontakt putem elektronske pošte preduzeća – info@sutrans.rs, kao mogućnost da dobijete željene informacije i obaveštenja.

Google mapa

Autoprevoznici u Subotici

Prema i od Subotice voze autobusi mnogih srpskih autoprevoznika. Najzastupljeniji autoprevoznici na glavnoj autobuskoj stanici Subotica su beogradska ” Lasta “, ” Niš ekspres ” i autobusi autoprevoznika iz Čačka, ” Autoprevoz “.

Uz njih, tu su i mnogi drugi autoprevoznici, poput : ” Kanis Leskovac “, ” Severtrans Sombor , ” Auto kodesk “, ” Benko Tours 92 ” i drugi.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!