Autobuska stanica Topola

0

Autobuska stanica u Topoli

Smeštena u srcu Šumadije, Topola se vrlo često se i sama naziva srcem Srbije. Ostala je čuvena ne samo po Oplenačkoj berbi grožđa, koja se tradicionalno održava u ovoj srpskoj varošici, već najpre po jednoj od vladajućih dinastija Srbije. Porodica Karađorđević, pored toga što je vlasnik velelepnog Mauzoleja na Oplencu – brdu koje se uzdiže iznad Topole i do koga vam od centra grada treba tej desetak minuta laganog hoda, je ponosni vlasnik i kuće kralja Petra I, te Vinogradereve kuće i još mnogo toga što je uključeno u cenu obilaska čitavog oplenačkog kraljevskog kompleksa. A iz kraljevih vinograda koji se nalaze na samom vrhu Oplenca se pruža velelepan pogleda na čitavu Šumadiju.

Uz to, Topola je relativno blizu Beograda, ali i Mladenovca, Aranđelovca, Kragujevca i Smederevske Palanke, tako da se do nje stiže vrlo jednostavno i brzo, bez obzira da li idete sopstvenim automobilom ili autobusom.

Autobuska stanica Topola

Međugradski i međumesni prevoz u Topoli

Uzevši u obzir da je Topola relativno mali grad, na teritoriji ove opštine funkcioniše međugradski i međumaesni saobraćaj.
Zahvaljujući odličnom položaju koji ima ova varošica, glavna autobuska stanica Topola je jedna od najprometnijih manjih stanica u Srbiji, a to se naročito odnosi na autobuse koji voze za : Kragujevac, a preko Topole, kao i za Mladenovac i Aranđelovac. A sa glavne autobuske stanice Topola, između ostalih redovno polaze autobusi i za Beograd i Smederevsku Palanku, kao i Rašku, a preko Kragujevca i Kraljeva.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Topola jeste Bulevar vožda Karađorđa bb. A ukoliko su vam potrebne bilo kakve informacije ili obaveštenja, možete ih dobiti ili na broj telefona glavne autobuske stanice Topola 034 811 425 u njeno radno vreme ili direktno na šalterima za informacije koji se nalaze u okviru same stanice.

Google mapa autobuske stanice

Autoprevoznici u Topoli

Iako spada u prometnije manje stanice u Srbiji, glavna autobuska stanica Topola nema mnogo različitih autoprevoznika. Između ostalih, sa glavne autobuske stanice Topola redovno saobraćaju autobusi autoprevoznika ” Janjušević “, iz Priboja i to na liniji Beograd, a preko Mpadenovca do Topole, kao i na liniji preko Topole do Natalinaca, a takođe iz Beograda.

Tu su još i autoprevoznici : ” Autoprevoz Gornji Milanovac “, beogradska ” Lasta “, ” Sandžaktrans Novi Pazar “, ” Joe Travel “, ” Auto Kodeks ” ali i drugo autoprevoznici i to mahom oni koji se nalaze u privatnom vlasništvu.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!