Autobuska stanica Vranje

0

Autobuska stanica u Vranju

Na nešto manje od 350 kilometara udaljenosti od glavnog grada Srbije kada se krene prema jugu i na oko 120 od Niša, smešten je centar Pčinjskog okruga. Čini se da je grad Vranje više nego iko proslavio čuveni srpski pisac, inače rođeni Vranjanac, Bora Stanković. I danas se u ovom gradu može posetiti spomen kuća Bore Stankovića, koja je pretvorena u muzej i smatra se jednom od najvećih atrakcija Vranja.

Vranje je danas administrativni i kulturni centar čitavog okruga kome pripada, a grad je saobraćajno odlično povezan ne samo sa ostalim delovima Srbije, već i sa ostatkom Evrope. Sa glavne autobuske stanice Vranje redovno polaze autobusi prema mnogim mestima širom Srbije, ali i prema nekim evropskim gradovima. Beograd, Leskovac, Vladičin Han i Prot su samo neki od gradova sa kojima je Vranje povezano redovnim autobuskim linijama.

Autobuska stanica Vranje

Autobuska stanica Vranje

Turistička ponuda grada je izuzetno bogata. Pored navedene gradske atrakcije, svakako treba posetiti i : Narodni muzej, Markovo Kale – utvrđenje koje spada među najstarije spomenike kulture čitavog Pčinjskog okruga, a za koje se pretpostavlja da ga je podigao još u 6. veku vizantijski car Justinijan I, staro tursko kupatilo, čuveni Hamam, koje potiče s kraja 17. veka, zatim vranjski Most ljubavi – nadaleko čuveni Beli most, a ako imate sreće možda čujete priču o tragičnoj ljubavi koja je vezana uz ovaj most na Vranjskoj reci, a lako se može desiti i da osetite njegovo ” čudno dejstvo ” koje je za sada neobjašnjivo.

Sam grad obiluje legendama i predanjima koja su vezana za mnoge građevine, pa će vam šetnja kroz grad, a naročito njegovu Gornju čaršiju sigurno biti zanimljiva.

Gradski i prigradski prevoz u Vranju

Kako se glavna autobuska stanica Vranje ne nalazi naročito udaljena od centra grada, snalaženje u njemu je prilično jednostavno. Uz to, linijski gradski i prigradski prevoz odlično funkcioniše u ovom gradu na jugu Srbije.

Sa glavne autobuske stanice Vranje redovno saobraćaju autobusi prema većini sela u okolini Vranja, ali i prema mnogim gradvima širom Srbije. Beograd, Leskovac, Vladičin Han i Pirot su samo neki od gradova sa kojima je Vranje odlično povezano autobuskim prevozom.

Postoji nekoliko kružnih gradskih linija koje pokrivaju teritoriju mnogih sela u okolini Vranja i to : od Balinovca preko glavne autobuske stanice Vranje do Sobine, sa brojnim stajalištima ( Rudina I i II, Gornja Čaršija, Stara kasarna, Gradska pekara, Gradska crkva, Krivo vrpče, Dva bresta, Staro groblje, Ogledna stanica, Gradski stadion, Dedinje i mnogim drugim ), zatim dve kružne linije : od Vranja do Vranjske banje i nazad sa stajalištima u Suvom Dolu, Bresnici, Rudničkom putu i drugim i linija od Gornje Čaršije preko Železničke stanice do Ćukovca i nazad.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Vranje je Trg bratstva i jedinstva bb.

Ukoliko su vam potrebne informacije i obaveštenja o dolascima i polascima autobusa ili, pak želite da rezervišete kartu to možete učiniti na dva načina : direktno na šalterima glavne autobuske stanice Vranje u njihovo radno vreme ili na broj telefona 017 421 201.

Google mapa

Autoprevoznici u Vranju

Glavni autoprevoznik je svakako poznati vranjski autoprevoznik ” Jedinstvo “, koji sada nosi naziv ” Kavim – Jedinstvo ” DOO, Vranje, uzevši u obzir da je firma od 2008. godine u vlasništvu izraelske kompanije. Autoprevoznik ” Kavim – Jedinstvo ” DOO, Vranje sa glavne autobuske stanice Vranje ima redovne polaske prema mnogim mestima širom Srbije, a bavi se i međunarodnim saobraćajem.

Sa glavne autobuske stanice Vranje su česti polasci i autoprevoznika ” Niš ekspres ” prema mnogim gradovima u Srbiji. Autobusi ” Niš ekspres ” – a redovno saobraćaju prema : Beogradu, Pirotu, Leskovcu, Vladičinom Hanu i ostalim gradovima širom Srbije.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!