Autobuska stanica Vrbas

0

Autobuska stanica u Vrbasu

Smešten u srcu Bačke, Vrbas se prostire na površini od oko 250 kvadratnih kilometara i po površini spada u manje gradove Srbije. Međutim, ovaj grad je vrlo važan saobraćajni čvor, uzevši u obzir da kroz Vrbas prolaze vrlo važni putevi, koji spajaju grad sa Suboticom, Novi Sadom i Beogradom. Uz to, sa glavne autobuske stanice Vrbas redovno polaze autobusi kako prema okolnim mestima, tako i prema drugim gradovima Srbije, a Beograd, Srbobran, Novi Sad, Sombor i Bačka Topola su samo neki od gradova sa kojima je Vrbas svakodnevno saobraćajno povezan. Železnička stanica Vrbas se, takođe nalazi na raskrsnici puteva između Subotice i Beograda.

Ovaj mirni vojvođanski grad se u istorijskim spisima prvi put pominje u drugoj polovini 14. veka, mada je gotovo sigurno da su područje na kome se danas nalazi Vrbas ljudi naseljavali mnogo vekova ranije, a prema nekim istraživačima čak u Bronzano doba praistorije.

Autobuska stanica Vrbas

Autobuska stanica Vrbas

Vrbas je danas dobro razvijen, miran gradić, koji svojim posetiocima ima svašta lepo da ponudi. Posebno je zanimljivo što je ovo jedan od retkih gradova Vojvodine, u kome osim Pravoslavne i Katoličke crkve, možete videti i Evangelističku i Kalvinističku crkvu. Uz to u Vrbasu postoje i brojne znamenitosti, poput kapele ” Vodice ” ili, pak spomenika Jožefu Kišu.

Uz to, na teritoriji opštine se nalaze i Spomenik prirode ” Čarnok “, kao i svojevrsni park prirode koji nosi naziv ” Jegrička “.

A u neposrednoj blizini grada se nalaze i brojne znamenitosti poput recimo kanala Dunav – Tisa – Dunav, ali i brojna izletišta koja stanovnici i njihovi gosti naročito vole da posećuju : izletište ” Provalije “, izletište ” Šlajz ” i druga.

Prigradski prevoz u Vrbasu

Javno preduzeće za prevoz putnika ” Vrbas ” je vlasnik i glavne autobuske stanice Vrbas. Po površini, grad Vrbas spada u manje gradove, tako da ne čudi podatak da  i to od Bolnice do Glavne autobuske stanice Vrbas i od Mepola do Šećerane, koja takođe staje na Glavnoj autobuskoj stanici u Vrbasu.

Kako se glavna autobuska stanica Vrbas ne nalazi naročito mnogo udaljena od centra grada, od nje se vrlo lako i brzo stiže i do ostalih delova grada, kao i okolnih sela.

Uz to sa glavne autobuske stanice Vrbas svakodnevno polaze autobusi za : Beograd, Novi Sad, Sombor, Srbobran, Bačku Topolu, Kulu ali i mnoge druge gradove širom Srbije.

Kontakt, radno vreme i adresa

Zvanična adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Vrbas jeste JNA broj 5.

Ukoliko su vam potrebne informacije i obaveštenja o dolascima i polascima autobusa ili, pak želite da izvršite rezervaciju za neki od polazaka to možete učiniti ili direktno na šalterima glavne autobuske stanice Vrbas u njihovo radno vreme ili na broj telefona za informacije 021 70 66 38.

Google mapa

Autoprevoznici u Vrbasu

Najzastupljeniji autoprevoznik čiji autobusi redovno polaze za Beograd, Novi Sad, Srbobran, Sombor, Bačku Topolu i mnoge druge gradove širom Srbije svakako je preuzeće ” Severtrans “. Međutim, pored preduzeća ” Severtrans “, prevoz na području Vrbasa mahom obavlja Javno preduzeće za prevoz putnika ” Vrbas “, u čijem vlasništvu je i glavna autobuska stanica Vrbas.

Autobusi ovog autoprevoznika redovno voze za Novi Sad, ali i : Ravno selo, Savino Selo, Mali Iđoš, Kulu i Turiju.

PREPORUČENI POSTOVI

Autobuska stanica Zrenjanin Autobuska stanica u Zrenjaninu Nekadašnji Veliki Bečkerek, a potom Petrovgrad, Zrenjanin danas predstavlja administrativni, privredni, kulturni i u s...
Autobuska stanica Vršac Autobuska stanica u Vršcu Na svega 80 - ak kilometara udalejnosti od Beograda, kada se krene prema severoistoku, u podnožju Vršačkih planina nalazi s...
Autobuska stanica Subotica Autobuska stanica u Subotici Možda će vam zvučati čudno informacija da je zvaničan gradski autobuski prevoz u najsevernijem srpskom gradu počeo, sa i...
Autobuska stanica Stara Pazova Autobuska stanica u Staroj Pazovi Na svega oko 35 kilometara udaljenosti od prestonice Srbije i tek nešto više od 40 kilometara udaljenosti od Novog ...
Autobuska stanica Sremska Mitrovica Autobuska stanica u Sremskoj Mitrovici Možda najstariji grad na tlu cele Srbije, Sremska Mitrovica je danas administrativni centar čitavog Sremskog o...
Autobuska stanica Srbobran Autobuska stanica u Srbobranu Smešten na obalama Velikog bačkog kanala, Srbobran je pravi miran, vojvođanski gradić. Srbobran se nalazi na raskrsnici...
Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!