Autobuska stanica Vršac

0

Autobuska stanica u Vršcu

Na svega 80 – ak kilometara udalejnosti od Beograda, kada se krene prema severoistoku, u podnožju Vršačkih planina nalazi se ovaj miran gradić, koji je od obližnje Rumunije udaljen tek oko 15 kilometara. Koliko je poznato, Vršac spada u najstarije gradove područja Južnog Banata. Materijalni ostaci potvrđuju da su ljudi na ovom području živeli još u doba praistorije.

Danas je Vršac saobraćajno odlično razvijen grad, koji je saobraćajno jako dobro povezan ne samo sa gradovima širom Srbije, već i sa gradovima u mnogim evropskim zemljama. Sa glavne autobuske stanice Vršac svakodnevno saobraćaju autobusi prema gotovo svim većim gradovima širom Srbije, ali i prema okolnim mestima, a tu su i redovne nedeljne linije prema određenim evropskim gardovima.

Autobuska stanica Vrsac

Autobuska stanica Vršac

Turistička ponuda grada je vrlo bogata, pa će turistima koji krenu u posetu ovom mirnom gradu sigurno biti zanimljivo. Arhitektura grada je naročito interesantna, uzevši u obzir da se u Vršcu mogu videti kuće i građevine koje potiču iz 18. i 19. veka, a tu je i jedna od znamenitosti grada : barokna zgrada poznata pod nazivom ” Dva pištolja “, u kojoj je živeo i stvarao svoja maestralna dela čuveni srpski komediograf, Jovan Sterija Popović.

Jedna od najvećih rimokatoličkih crkava u celoj Srbiji, crkva Svetog Gerharda se nalazi upravo u Vršcu, a tu je i pravoslavna crkva Svetog Nikolaja, koja je izgrađena u drugoj polovini 18. veka. Vršački Narodni muzej, koji je osnovan 1882. godine je najstariji muzej na području cele Vojvodine. Pored ostalih znamenitosti grada svakako treba pomenuti i jedan od najlepših hotela u Srbiji, vilu ” Breg ” koja se nalazi na Vršačkom brdu i iz čijeg se otvorenog bazena pruža savršen pogled na čitav grad, a posebnu draž ovom gradiću daje njegova pešačka zona.

Lokalni prevoz u Vršcu

Kako glavna autobuska stanica Vršac nije mnogo udaljena od centra grada, snalaženje u Vršcu je vrlo jednostavno. Inače, grad je odlično povezan kako sa okolnim selima, tako i sa gotovo svim gradovima širom Srbije, ali i pojedinim evropskim gradovima.

Beograd, Novi Sad, Zrenjanin i Bela Crkva su samo neki od gradova prema kojima redovno saobraćaju autobuske linije iz Vršca. A između ostalih, tu su i redovni polasci prema : Alibunaru, Banatskom Novom Selu, Banatskim Karlovcima, Inđiji, Jasenovu, Hajdučici, Kokinom Brodu, Markovcu, Mrčajevcima, Prijepolju, Priboju, Užicu, Zlatiboru i mnogim drugim mestima i gradovima širom Srbije.

Kontakt, radno vreme i adresa

Adresa na kojoj se nalazi glavna autobuska stanica Vršac glasi : ulica Miloša Obilića bb.

Ukoliko su vam potrebne informacije i obaveštenja o dolascima i polascima ili, pak želite da rezervišete kartu za neki od polazaka sa glavne autobuske stanice Vršac to možete učini na dva načina : direktno na šalterima stanice u njihovo radno vreme ili na broj telefona 013 822 866, kao i na broj telefona 013 821 946.

Google mapa

Autoprevoznici u Vršcu

Glavni autoprevoznik je vršačko preduzeće ” Stup ” AD. Pored gradskog i međugradskog saobraćaja, preduzeće ” Stup ” AD, Vršac obavlja i međunarodni saobraćaj.

Sa glavne autobuske stanice Vršac redovno polaze autobusi ovog autosaobraćajnog preduzeća prema mnogim mestima širom Srbije, ali i prema selima u okolini Vršca. A Beograd, Novi Sad, Zrenjanin i Bela Crkva su samo neki od gradova prema kojima saobraćaju svakoga dana autobusi ovog autoprevoznika.

Takođe, sa glavne autobuske stanice Vršac svakodnevno polaze autobusi preduzeća ” Stup ” AD, Vršac prema : Vlajkovcu, Uljmi, Nikolincima, Banatskom Karlovcu, Alibunaru, Vladimirovcu, Banatskom Novom Selu, Pančevu, Lučanima, Užicu, Zlatiboru, Kokinom Brodu, Novoj Varoši, Prijepolju i Priboju, ali i mnogim drugim mestima i gradovima u Srbiji.

Ono po čemu se ovaj autoprevoznik izdvaja od mnogih drugih jesu popusti, koji se odnose na kupovinu povratnih karata i kupovinu karata za studente.

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!